DOLAR
34,5206
EURO
36,1768
ALTIN
2.962,95
BIST
9.367,77










9 Karia Sempozyumu 2-3 Eylül’de

9 Karia Sempozyumu 2-3 Eylül’de
31.08.2016 09:26
0
A+
A-

9. KARİA, KARİALILAR VE MYLASA SEMPOZYUMU 2 / 3 EYLÜL’DE YAPILACAK

*Türk, Alman, İtalyan, Danimarkalı ve Fransız arkeologların ve kazı ekibi başkanlarının katılımıyla 2 / 3 Eylül’de Milas’ta yapılacak 9. Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu’nun bu yılki ana teması “Karia’da mermercilik ve taş duvar işçiliği” olarak belirlendi.

 

Uluslararası katılımla her yıl Milas’ta yapılmakta olan Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu‘nun 9’uncusu bu yıl 2 / 3 Eylül Cuma ve Cumartesi günleri yapılacak. Sempozyumun ana teması bu yıl “Karia’da mermercilik ve taş duvar işçiliği” olarak belirlendi. Sempozyum, geçen yıl yaşamını yitiren ve Karia üzerine çalışmalarıyla tanınan Fransız arkeolog Prof. Pierre Debord‘un anısına ve yine Karia üzerine epigrafik çalışmaları olan Prof. Ender Varinlioğlu‘nun onuruna düzenlenecek.

Her yıl Milas’ta Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile TMMOB Muğla Mimarlar Odası Milas Temsilciliği‘nin işbirliği ve Gazeteci Olcay Akdeniz‘in organizasyonu ile düzenlenmekte olan Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu’nun 9’uncusu 2 Eylül Cuma günü, saat 09.30’da Milas’ta, Milashan Otel’de başlayacak. Sempozyumun açılışında, geçen yıl yaşamını yitiren Fransız arkeolog Prof. Pierre Debord‘un yaşamı ve çalışmaları, Labranda kazı ekibi başkanı Fransız arkeolog Prof. Olivier Can Henry tarafından anlatılacak.

Ardından Prof. Ender Varinlioğlu‘nun yaşamı ve çalışmaları Alman epigraf arkeolog Prof. Wolfgang Blümel tarafından sunulacak. Prof. Varinlioğlu ise “Karia’da arkeolojik yüzey araştırmaları” konulu sunumuyla sempozyuma katkıda bulunacak.

Danimarkalı arkeolog Prof. Paul Pedersen ise “Taş ev yapım teknikleri ve Mausollos’un mermer işçileri” konulu bir bildiriyle sempozyuma katılacak.

Prof. Mustafa Hamdi Sayar‘ın “Eski Çağda Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi arasında mermer ticareti ve sevkiyatı” konulu sunum yapacak.

İtalyan arkeolog ve İasos kazıları eski başkanı Dr. Fede Berti ve İtalyan mimar Dr. Diego Peiranoİasos ve Bizans döneminde kırmızı mermerler” konulu sunumlarını yapacaklar.

Cuma gününün son sunumunu ise İtalyan arkeolog Prof. Raffaella Pierobon yapacak. Prof. Pierobon sunumunda “İasos civarındaki taş ocakları“nı anlatacak.

Sempozyumun ikinci günü ilk sunumu saat 10.00’da Cumhuriyet Gazetesi yazarı Özgen Acar‘ın hazırladığı “Aphrodisias heykel okulu” konulu bildiri sunulacak.

Daha sonra İtalyan arkeolog Dr. Fulvia Bianchi, “İasos’ta İmparatorluk dönemi agorasında mimari bezemeler: Dokular ve ustalar” konulu sunumunu yapacak.

Dr.Bianchi’nin ardından Stratonikeia kazsı başkanı Prof. Bilal SöğütStratonikeia’da taş duvar teknikleri ve örnekleri” konulu sunumda bulunacak.

Fransız arkeolog Labranda kazı ekibi başkanı Prof. Olivier Can HenryLabranda’da Andron-A’nın yapım teknikleri ve restorasyon projesi” konulu bildirisini sunacak.

Anai kazısı başkanı Prof. Zeynep Mercangöz ise “Kutsal dağdaki mukaddes yerler” başlıklı bir bildirisi ile sempozyuma katkıda bulunacak.

Burgaz kazı ekibi başkanı Prof. Numan Tuna ve Dr. Nadire Atıcı‘nın “Burgaz (Palaia Knidos) yerleşimindeki Klasik Dönem taş duvar teknikleri” konulu bildirileriyle devam edecek.

Sempozyum daha sonra arkeolog ve yayıncı Nezih Başgelen‘in “Duvarların diliyle Karia’da zaman” konulu sunumu ve ardından dinleyenlerin sunumda bulunan arkeologlara yöneltecekleri soruların yanıtlanmasıyla sona erecek.