MİLAS’TA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞINDA KALİTEDEN TAVİZ YOK.
*MİTSO ve TARİŞ, Milas zeytin ve zeytinyağının kalitede iyi bir seviyeye ulaştığını belirterek bundan sonra zeytin ve zeytinyağı üretiminde kaliteden taviz verilmemesi için görüş bildirdiler.
*TARİŞ Başkanı Kamil Gül, başta Körfez Bölgesi olmak üzere bu yıl Türkiye’nin zeytincilik bölgelerinin çoğunda yeterli ürün olmadığını belirterek “O bölgeler, üretim açığını Milas’tan karşılıyor. Milas’tan tane zeytin alıp götürüyorlar. Bu da Milas’ta tane zeytin fiyatlarının artmasına neden oldu” dedi.
*MİTSO Yönetiminin ziyaret ettiği Milas 153 No’lu Zeytin, Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi – TARİŞ Başkanı Kamil Gül, MİTSO’nun da çabasıyla mevsimlik çalışan zeytinyağı yağhanelerinden mühendis çalıştırma zorunluluğunun kaldırılmasının iyi olduğunu söyledi.
Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile Milas 153 No’lu Zeytin, Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi – TARİŞ, Milas zeytinyağının çok iyi bir kalite seviyesine ulaştığını belirterek bundan sonra yörede zeytinyağı üretiminde kaliteden asla taviz verilmemesi için görüş bildirdiler.
Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, bir süre önce yapılan genel kurulda yeniden 153 No’lu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi -TARİŞ Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Kamil Gül ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek kutladı ve yeni görev dönemlerinde başarı dileğinde bulundu. TARİŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Gül de zeytinyağı yağhanelerinden mühendis çalıştırma zorunluluğunun kaldırılması için bu konuda yıllardır yaptığı çalışmalar nedeniyle MİTSO yönetimine teşekkür etti. Kamil Gül, diğer bölgelerde bu yıl yaşanmakta olan üretim düşüşü nedeniyle Milas’tan tane zeytinlerin o bölgelere gönderilmekte olduğunu belirterek “Bu da Milas’ta zeytin fiyatlarının artmasına neden oldu” dedi.
MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Soner Çamlıbelen; TARİŞ 153 No’lu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi’nin bir süre önce yapılan genel kurulunda yeniden seçilen Kamil Gül başkanlığındaki TARİŞ yönetimini ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Gül, Yönetim Kurulu Asbaşkanı Mustafa Yaşar Yılmaz, Yönetim kurulu Üyeleri Abdurrahman Ateşoğlu ve Ahmet Durmaz ile Kooperatif Müdürü Elin Alpay tarafından karşılanan MİTSO Yönetimi, TARİŞ yöneticilerine yeni görev dönemlerinde başarılar dilediler.
MİTSO Yöneticilerinin ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti ifade eden TARİŞ 153 No’lu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Gül de zeytinyağı yağhanelerinden mühendis çalıştırma zorunluluğunun kaldırılması için sürdürdüğü girişimler nedeniyle MİTSO yöneticilerine teşekkür ederek “Bu, yılda sadece üç dört ay çalışan yağhanelerimiz için büyük bir sıkıntı idi. Üç dört ay için mühendis bulmak da zor, üç dört ay çalışacak yağhane için bir mühendise 12 ay maaş ödemek de zordu. İyi oldu. Mühendis çalıştırmak, maliyetleri yükseltiyordu. İyi oldu. Bu konudaki çabalarınız için MİTSO’ya, sizlere teşekkür ederiz” diye konuştu.
Bu yıl Milas’ta zeytin üretiminde “var yılı” bolluğu yaşandığını belirten TARİŞ Başkanı Kamil Gül, “Fakat Türkiye’nin diğer zeytincilik bölgelerinde üründe büyük düşüşler var. Bu nedenle o bölgelerden gelip Milas’tan tane zeytin aldıklarını duyuyoruz. Dışarıdan gelen talep nedeniyle Milas’ta tane zeytinin fiyatı arttı. Tane zeytinin kilogram fiyatının 5 – 6 liraya kadar alıcı bulduğunu duyduk. Tane zeytinimize olan bu talep, zeytinyağının fiyatına da yansıyacaktır” diye konuştu.
Üç dönemi yönetim kurulu başkanlığı olmak üzere dört dönemdir TARİŞ yönetiminde görev yaptığını da anlatan Kamil Gül, TARİŞ’i en iyi yerlere getirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini de belirterek “Milas zeytinyağı artık çok iyi bir yere geldi. Daha da iyi yerlere geleceğine inanıyoruz. Bunun için de kaliteden asla taviz vermeden zeytin ve zeytinyağı üremi yapmamız gerekiyor” dedi.MİTSO Yönetim Kurul Başkanı Reşit Özer de MİTSO’nun 2015 yılından bu yana sürdürdüğü girişimler sonucunda mevsimlik çalışan zeytinyağı yağhanelerinde mühendis çalıştırma zorunluluğunun kaldırıldığını anlatarak “Zeytinyağı yağhanecilerimizi bu sıkıntıdan kurtardık” dedi. Milas zeytinyağının artık Türkiye’ye kendisini kabul ettirdiğini belirten Reşit Özer, “Bundan sonra bizlere düşen zeytinyağımızın kalitesine sahip çıkmaktır. Üreticilerimizi en iyi kalitede zeytinyağı üretmek için teşvik etmemiz gerekiyor. Bunun için prim sisteminin değiştirilmesini talep ediyoruz. Düşük asitli, kaliteli zeytinyağına daha yüksek, yüksek asitli, düşük kaliteli zeytinyağına daha az prim verilmesi için girişimlerimizi sürdürüyoruz. Ayrıca zeytinyağı üretiminde kalitenin artması için zeytinlerin naylon çuvallar içinde taşınıp bekletilmesi yerine delikli kasalara koyulması gerekiyor. Üreticilere kasa desteği sağlanması için de girişimlerimiz sürüyor” diye konuştu.