MİTSODAN MUĞLA TEKNOPARKINA DESTEK SÖZÜ
2001 yılında çıkarılan bir yasayla tüm illerde teknoloji geliştirme bölgelerinin kurulması kararlaştırılmıştı. Yasanın çıkmasından yaklaşık 10 yıl sonra Muğlada da bir TEKNOPARK kurmak amacıyla aralarında Valilik, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Milas, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odaları, Bodrum, Marmaris Ticaret Odalarının da bulunduğu 27 kuruluş bir araya gelerek bir protokol imzalamışlardı. Muğlada TEKNOPARK kurulması için oluşturulan kurulun sekretaryasını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi üstlenmişti.
Muğla TEKNOPARK oluşumu için görüşmelerde bulunmak üzere Milasa gelen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği ve İnovasyon Merkezi (USİM) Koordinatörü Öğretim Görevlisi Filiz Öner ile aynı bölümden Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Nureddin Öner MİTSOyu ziyaret ederek TEKNOPARK oluşumu için görüş alışverişinde bulundular. MİTSO Yönetim Meclis Başkanı Reşit Özer ve Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna ile görüşerek Milasın tarımsal ekonomisi ve öncelikleri hakkında bilgi alan konuklar TAKNOPARKların amacının üniversite sanayi işbirliğinde bilgi üretmek olduğunu ve Muğlada da bu oluşumu bir an önce hayata geçirmeyi amaçladıklarını söylediler.
TEKNOPAR konusunda MİTSO Meclis Başkanı Reşit Özer ile Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tunaya bir brifing sunan Öğretim Görevlisi Filiz Öner TEKNOPARKın amacının teknolojik bilgi üretmek, yeni ve ileri teknolojilerdin uyumunu sağlamak, üniversite sanayi işbirliğini sağlamak, üretim maliyetini düşürmek, ürün ve üretim yöntemlerinde yenilik geliştirmek, teknoloji yoğun alanlarda yatırım olanakları sağlamak, teknolojik yatırım ve girişimciliğini desteklemek, teknolojik bilgiyi ticarileştirmek ve verimliliği arttırmak, üniversiteler araştırma kurum ve kuruluşları ile üretim sektörlerinin işbirliğini sağlamak olduğunu anlattı.
Yard. Doç. Dr. Nureddin Öner kendilerinin üniversite ardına alan araştırması yaptıklarını belirterek ilgili tüm kuruluşlarla görüşmeler yapmaya devam edeceklerini bildirdi.
MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna TEKNOPARK oluşumu için MİTSO olarak her türlü desteği vereceklerini belirtti. Enver Tuna Milas, tarımıyla, hayvancılığıyla, zeytiniyle, balığıyla, balıyla Muğlanın en büyük ilçesidir. Türkiyedeki zeytin ağacı sayısının yüzde 10u Milastadır. Türkiyenin kültür balığı üretiminin yüzde 68i Milasta yapılmaktadır. Muğlanın en uzun kışı şeridi de yine Milastadır. Bu da Milasın büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu göstermektedir. Tüm bu zenginliklerin verimli bir yatırıma dönüşmesi için biz elimizden geleni yapmaya hazırız. Tarımın ve hayvancılığın modernleşmesi ve teknolojiden yararlanılması için TEKNOPARK çalışmalarına MİTSO olarak destek veririz diye konuştu.