MİLAS 4. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK FUARI 28 ŞUBATTA

06.08.2013 17:56

Milas 4. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı bu yıl 28 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında yine Milas’ın Hacıabdi Mahallesindeki TARİŞ depolarında açılacak. 150 dolayında firmanın katılması beklenen fuara başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Muğla Valiliği, Milas Kaymakamlığı ve Milas Belediye Başkanlığı olmak üzere aralarında TOBB, MİTSO, Milas Ziraat Odası gibi kuruluşların da yer aldığı toplam 24 kuruluş destek veriyor. 5174 sayılı Kanun gereğince Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin izniyle düzenlenen fuar, açık olduğu günlerde saat 10.00 ile 19.00 arasında ziyaret edilebilecek.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, Odamız üyelerine fuarda yer almaları ve ürünlerini sergilemeleri çağrısında bulundu. Tuna “Bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceğimiz Milas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, her yıl 110 bini aşan ziyaretçisi, 150’yi bulan katılımcı firması ile Türkiye’nin önemli fuarlarından birisi haline gelmiştir. Kaymakamlıktan Belediyeye, MİTSO’dan Ziraat Odasına kadar fuara destek veren kuruluşlarla elbirliği ile gerçekleştirilen bu fuarda Milaslı üreticilerin daha çok yer alması gerekiyor. Milas’ın ürünlerinin tanıtımı açısından bunu çok önemli sayıyoruz. Çünkü fuarı ziyaret etmeye yalnızca Milaslılar gelmiyorlar. Pek çok ilden katılım oluyor. Bu nedenle Milaslı üreticilerin de mutlaka fuarda yer alarak ürünlerini tanıtmaları ilçemizin ekonomik gelişimi açısından büyük önem taşıyor” diye konuştu.

ÖNCEKİ FUARLARA KATILIM

İlki MİTSO’nun da büyük gayretleriyle 4 – 7 Mart 2010 tarihinde düzenlenen Milas 1. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na Tekirdağ’dan Gaziantep’e kadar yurdun dört bir yanından 142 firma ve kuruluş katılmıştı. 30’dan çok farklı ürünün sergilendiği fuarı üç gün içinde 181 bini aşkın kişi ziyaret edip, alışveriş yapmıştı.

İlk fuarın büyük başarısının ardından 3 – 6 Mart 2011 tarihinde Milas 2. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı düzenlenmişti. İkinci fuara, 178 firma katılırken fuarı110 bini aşkın kişi ziyaret ederek alışverişte bulunmuştu.

İlk iki fuarın eriştiği büyük başarının ardından 3. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı 1 – 4 Mart 2012 tarihleri arasında düzenlendi. 3. Fuara 145 firma katıldı ve 600 farklı ürün sergilediler. Fuarı 113 bin kişi ziyaret etti.