100. YILDA 100 PROJE TOPLANTISINDA MİTSO; OSB, DEMİRYOLU VE FAKÜLTE İSTEDİ

06.08.2013 17:56

*Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odasında yapılan toplantıda MİTSO’yu temsil eden Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muzaffer Atıcı 100. yılda Milas OSB’nin faaliyete geçmesini, Aydın – Çine – Yatağan – Milas – Güllük demiryolunun temelinin atılmasını ve Milas’a bir fakülte kazandırılmasını istediklerini bildirdi.

Muğla’nın 30 Ekim 1913 tarihinde Aydın sancağından ayrılarak il oluşunun 100. yılını kutlama ve değerlendirmek amacıyla bir program oluşturmak için AKP Muğla Milletvekilleri Yüksel Özden ve Ali Boğa’nın davetiyle Muğla’da bir toplantı düzenlendi. 23 Şubat Cumartesi günü Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odasında yapılan toplantıya Muğla’daki meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldılar. Muğla’nın il oluşunun 100. yılında “100’üncü yılda 100 proje” sloganıyla düzenlenen toplantıda katılımcılar proje önerilerini dile getirdiler.

Toplantıda MİTSO’yu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muzaffer Atıcı ve Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Çimen temsil ettiler. Toplantıya Milas’tan ayrıca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celal Devrim, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal, Gıda Maddesi Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin ve Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Tayip Kömür katıldılar.

AKP Muğla Milletvekili Ali Boğa, toplantının açılışında yaptığı konuşmada Muğla’nın il oluşunun 100’üncü yılında 100 proje oluşturmak için düzenledikleri toplantıya Muğla’daki bütün meslek odalarını ve sivil toplum kuruluşlarını davet ettiklerini bildirdi. “Yüzde 100 Muğla” diyerek böyle bir toplantı düzenlediklerini ve amaçlarının siyasi bir toplantı olmadığını belirten Ali Boğa bu girişimin geniş halk kitlelerinin katılımı ile gerçekleştirilmesini arzu ettiklerini söyledi. Muğla’ya daha önce başkalarının rol verdiğini ileri süren Ali Boğa “Şimdi biz kendi rolümüzü kendimiz belirliyoruz. Bizim proje sorumuz yok. Projelere destek sorunumuz var. Projelerimize Ankara’dan destek beklemiyoruz, Muğla’dan destek bekliyoruz. Projelerin geniş katılımlı olmasını istiyoruz. Muğlalılar birlik olurlarsa, bu projelerin arkasında dururlarsa siyasi irade de bu toplu duruşu göz ardı edemez ” dedi.

AKP Muğla Milletvekili Yüksel Özden ise Muğla’nın il oluşunun 100’üncü yılını bir fırsata çevirmek istediklerini söyledi. Hükümetin kaynaklarını oluşturulacak projelere göre kanalize etmek istediklerini anlatan Yüksel Özden daha sonra başka bir toplantıya katılmak için salondan ayrıldı.

Muğla Milletvekili Ali Boğa’nın yönetiminde süren toplantıda daha sonra meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Muğla’nın il oluşunun 100’üncü yılı kutlamaları ve değerlendirilmesi amacıyla “100’de 100 Muğla” sloganıyla oluşturulmak istenen 100 proje için 3’er önerilerini dile getirdiler.

Toplantıda MİTSO’nun görüş ve önerilerini Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muzaffer Atıcı anlattı. Atıcı, Muğla’nın il oluşunun 100’üncü yılı kutlamaları ve değerlendirilmesi kapsamında 2013 yılı içinde Milas OSB’nin faaliyete geçmesini, Güneybatı Anadolu’nun ürünlerinin en kısa ve en ekonomik bir şekilde Güllük Limanına ulaştırılıp dünya pazarlarına gönderilebilmesi için Aydın – Çine – Yatağan – Milas – Güllük Limanı demiryolunun temelinin atılmasını ve Milas’a bir fakülte kazandırılmasını istediklerini ve bu projelerin gerçekleştirilmesi için her türlü desteği göstermeye hazır olduklarını bildirdi.

Toplantı daha sonra diğer Odaların ve sivil toplum kuruluşlarının proje önerilerini anlatmalarıyla sona erdi.