4. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK FUARI İÇİN HERŞEY HAZIR

06.08.2013 17:56

*Fuarda stant açan yerli firma sayısının her yıl düşüş göstermesine karşın dışarıdan gelen firma sayısında düzenli bir artış olduğuna dikkat çeken Oda başkanları, Milaslı firmaları fuara sahip çıkmaya çağırdılar.

*Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat “Yerli firmalarımız, bizim reklama ihtiyacımız yok, diye düşünebilirler ama bizim Milas’ın tanıtımına ihtiyacımız var” dedi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odasında bir araya gelen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Oda başkanları, fuarın organizatör firması yetkilileriyle son hazırlıkları gözden geçirdiler. Düzenlenen basın toplantısında bu yıl da önceki yıllardaki gibi yine başarılı bir fuar organizasyonu beklediklerini dile getiren katılımcılar fuarda stant açmaktan kaçınan Milaslı firmalara da sitemde bulundular.

28 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında açılacak olan Milas 4. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile ilgili son hazırlıkları gözden geçirmek ve gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla MİTSO’da 25 Şubat 2013 Pazartesi günü saat 10.00’da bir toplantı düzenlendi. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna’nın makam odasında yapılan toplantıya, Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı işi nedeniyle katılamazken Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal, Gıda Maddesi Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Tayip Kömür, MİTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muzaffer Atıcı, MİTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Cunbul ve Kemal Çimen, fuarın organizatör Firması olan Expolink Fuarcılık Ltd. Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan ve Yardımcısı Yavuz Hakbilir katıldılar.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat gerek Türkiye’de gerekse yurtdışında uluslararası nitelikte pek çok fuara gittiklerini ve bu fuarlarla kıyaslandığında Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın onlardan pek büyük bir eksiğinin olmadığını gördüklerini belirterek “Fuara zaman zaman ziyaretçi sayısında düşymeler olmakla birlikte katılan firma sayısı artıyor” dedi. Fuarın bu yıl da başarılı bir şekilde geçmesi için Milas Kaymakamlığı ve Odalarımızla çalışmalarımı sürdürüyoruz. Fuarın yeniliklere açık hale gelmesi için çalışıyoruz. Çarşamba günü Sayın Kaymakamımızın da katılımıyla son bir değerlendirme toplantısı yapacağız” dedi. Bu yıl fuara 137 firmanın katılacağını belirten Tokat, bu yıl yerli firmalarımızda bir ketumluk var. Dışardan gelen firmaların sayısı artarken ve bu firmalar şimdiden gelecek yıl için yer ayırtırken yerli firmaların katılımı düşüyor. Bu konuda yerli firmaların bir ketumluğu var” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna da bir süre önce Milliyet Gazetesinin Ege ekinde Feyzi Hepşenkal’ın Milas fuarını öven bir yazısının yayınlandığını belirterek “Bu bile Milas fuarının dışarıdan nasıl göründüğünü en güzel şekilde ortaya koyuyor. Fakat ne yazık ki, yerli firmalarımız fuara yeterli ilgiyi göstermiyorlar. Bizim işimiz çok, o nedenle katılamıyoruz, diyorlar. Belki kendileri farkında değil ama onların iş yoğunluğunda bu fuarların da katkısı var. Fuara katılmayan yerli firmalar; reklama ihtiyacımız yok, diyorlar. Onların ihtiyacı yok ama Milas’ın tanıtıma ihtiyacı var” diye konuştu.

Fuarın organizatör firması Expolink Fuarcılık Ltd. Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan yabancı firmaların fuara gösterdikleri ilgiden çok memnun olduklarını dile getirerek “Bir fuarcının söyleyebileceği en güzel şey; fuar alanında yerimiz yok, demektir. Biz bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Fuar alanımızdaki stant alanlarımızın hepsi de doldu. Bu bir fuarcı için çok güzel bir şey” dedi. Erdoğan, bu yılki fuarın da en iyi şekilde geçmesi için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini ifade etti.

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı da Oda olarak dört yıldır fuara destek verdiklerinin altını çizerek “Milaslı çiftçilerimiz, köylülerimiz dört yıldır fuara çok güzel bir destek veriyorlar. Köylerinden gelerek fuardaki yeni teknolojileri yakından izliyorlar. Çevremizde birçok fuar olmasına rağmen yakın illerden çiftçilerimiz Milas fuarına ilgi gösteriyorlar ve geliyorlar. Yerli firmalar konusunda ben de üzüntülüyüm. Milas’ın ekmeğini yemiş, suyunu içmiş firmalarımızın bu fuara katılmalarının boyunlarının borcu olduğunu düşünüyorum. Güney Ege’nin en büyük gıda, tarım ve hayvancılık fuarı olan bu fuara zamanla katılımın artacağına inanıyorum. Bundan sonra bizim hedefimiz daha modern bir fuar alanında bu fuarı sürdürmektir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Oda başkanları, fuarın organizatör firması Expolink Fuarcılık yetkilileriyle birlikte fuar alanına giderek sürmekte olan hazırlıkları yerinde incelediler.