MİTSO’nun da katkılarıyla ENGELLİ BİREYLER İÇİN “UMUT EVİ” AÇILDI

19.10.2015 14:49

*Beçin’deki TKİ lojmanlarında açılan “umut evi”ne geçen ay Dağlıca’da şehit düşen Fethiyeli piyade er Adnan Ergen’in adı verildi.

*Şehit Er Adnan Ergin’in babası, annesi, kız kardeşi ve yeğeni ile Muğla Valisi Amir Çiçek’in de katıldığı “umut evi” açılışında MİTSO Başkanı Reşit Özer, ikinci bir umut evi açılışı için oda olarak desteğe hazır olduklarını söyledi.

Milas’taki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı M. Önol Karadevesi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalmakta olan 4 kız birey için “umut evi” açıldı. Türkiye’deki 95’inci umut evi olarak hizmete giren umut evinde 4 kız birey birlikte kalacaklar ve sosyal yaşama katılmaları ve uyumları sağlanacak. Beçin’deki TKİ lojmanlarında açılışı yapılan umut evine, Dağlıca’da şehit düşen Fethiyeli piyade er Adnan Ergin‘in adı verildi. Umut evinin açılışı, şehit piyade er Adnan Ergen’in Babası Mehmet Ergen, annesi Hacer Ergen, kız kardeşi Ayşegül Ergen ile yeğeni Sudenaz ile Muğla Valisi Amir Çiçek’in de katıldığı törenle yapıldı. Şehit Er Adnan Ergin Umut Evi’nde M. Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bireylerinden Dilek, Kader, Cemile ve Ümran birlikte kalacaklar.

Zihinsel engelli bireylerin bakımlarının yapılması ve toplum yaşamına uyumlarının sağlanması amacıyla hizmet vermekte olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı M. Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalmakta olan dört kız bireyin kendi kendilerine yaşamlarını sürdürebilmelerini ve toplum yaşamına uyumlarını sağlamak amacıyla MİTSO’nun da katkılarıyla Beçin’de  “umut evi” açıldı.

Yeniköy – Kemerköy Elektrik Üretim A. Ş, TKİ Sosyal Tesisler Müdürlüğü, MİTSO ve Türkiye genelinde umut evleri projesinin gerçekleşmesi için çaba göstermekte olan Elim Elinde Derneği’nin işbirliğinde açılan “umut evi”ne, geçen ay Dağlıca’da şehit Düşen Piyade Er Adnan Ergen’in adı verildi. Türkiye genelindeki umut evlerinin 95’incisi olan Milas’taki umut evinin açılışı için Beçin’deki TKİ lojmanlarından birisi ücretsiz olarak tahsis edildi. Evin bakım ve onarımı Elim Elinde Derneği tarafından yaptırılırken gerekli ev eşyalarıyla döşenmesini de MİTSO üstlendi.

Umut evininin açılış törenine şehit er Adnan Ergen’in babası Mehmet, annesi Hacer, kız kardeşi Ayşegül ve yeğeni Sudenaz Ergen ile Muğla Valisi Amir Çiçek, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Mat ve Faik Karagöz, İlçe Emniyet Müdürü Cünyet Yörükoğlu, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yeniköy – Kemerköy Elektrik Üretim AŞ. Genel Müdürü İbrahim Hakkı Gül, TKİ Sosyal Tesisleri Müdürü Mehmet Orhan, İstanbul’dan Elim Elinde Derneği Başkanı Serap Çebi ve dernek yöneticileri, M. Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Metin Kaya ve bakım merkezinin öğretmenleri ile merkezde kalmakta olan bazı bireyler ile AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer, Muğla Milletvekili adayı İsmail Baykal ve bazı partililer ve davetliler katıldılar.

Törende bir konuşma yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, böylesine önemli bir hizmet için oda olarak katkıda bulunmuş olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyduklarını belirterek Milas’ta ikinci bir umut evinin açılışına her türlü desteği vermeye de hazır olduklarını söyledi.

Muğla Valisi Amir Çiçek de törende yaptığı konuşmada umut evinin açılışının bir okul açılışı kadar anlamlı ve önemli olduğunu belirtti. Törene, geçen ay Dağlıca’da şehit düşen Fethiyeli Piyade Er Adnan Ergen’in annesi, babası ve kız kardeşinin de geldiğini belirten Vali Amir Çiçek “Şehidimizin anısını bu şekilde yaşatmak istiyoruz. Onun adını buraya verenlere teşekkür ediyorum. Ancak şehidimizin adını yapılacak bir okula da vereceğiz” dedi. Vali Amir Çiçek, “umut evi”nin açılışına katkıda bulunanlara da teşekkür etti.

Daha sonra Umut Evi’nin açılışı için Beçin’deki TKİ lojmanlarından birisini tahsis eden , Yeniköy – Kemerköy Elektrik Üretim AŞ. Genel Müdürü İbrahim Hakkı Gül, TKİ Sosyal Tesisleri Müdürü Mehmet Orhan’a, evin bakım ve onarımını yaptıran Elim Elinde Derneği Başkanı Serap Çebi ve evin ev eşyalarıyla döşenmesin sağlayan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e teşekkür plaketleri verildi.

Şehit Piyade Er Adnan Ergen’in Babası Mehmet, annesi Hacer ve kız kardeşi Ayşegül Ergen ile Muğla Valisi Amir Çiçek’in kurdelesini keserek açılışını yaptığı umut evinde, M. Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bireylerinden Dilek, Kader, Cemile ve Ümran birlikte kalacaklar ve bakım merkezinin gözetim ve desteğinde kendi başlarına toplum içinde yaşamlarını sürdürecekler.