DOLAR
34,7284
EURO
36,5580
ALTIN
2.957,27
BIST
9.886,05










Labranda zeytinyağı da MİTSO’dan coğrafi işaret etiketi aldı. MİLASLI ZEYTİNYAĞI ÜRETİCİSİNİN ŞİMDİKİ HEDEFİ İHRACAT.

Labranda zeytinyağı da MİTSO’dan coğrafi işaret etiketi aldı. MİLASLI ZEYTİNYAĞI ÜRETİCİSİNİN ŞİMDİKİ HEDEFİ İHRACAT.
16.03.2018 14:07
0
A+
A-

*Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın memecik zeytinlerinden elde edilen zeytinyağına coğrafi işaret tescili almasının ardından Odaya başvurarak coğrafi işaret etiketi alan zeytinyağı markaları arasına Levent Baydal’ın “Labranda” zeytinyağı da katıldı.

 

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Milas ilçe sınırları içinde, yörenin yerel türü olan memecik zeytinlerinden erken hasat, soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen zeytinyağına Türk Patent Enstitüsü’nden coğrafi işaret tescili almasının ardındın Milaslı zeytinyağı üreticileri, yeni hasat zeytinyağları için birbiri ardına Odaya başvurarak coğrafi işaret etiketi almaya başladılar. MİTSO’dan son olarak coğrafi işaret etiketi  alan zeytinyağı markası Levent Baydal‘ın “Labranda” markalı “Naturel Sızma” zeytinyağı oldu.

Labranda” markalı naturel sızma zeytinyağına MİTSO’dan coğrafi işaret alan Milaslı işadamı Levent Baydal, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e Milas zeytinyağına gösterdiği ilgi nedeniyle teşekkür etti. Levent Bayal “Uzun süredir Milas zeytinyağına çok büyük ilgi gösteriyor, çok değer veriyorsunuz. Bu nedenle size çok teşekkür ediyorum. MİTSO’nun çalışmaları ve zeytinyağımıza gösterdiği ilgi sayesinde Milas zeytinyağına coğrafi işaret alındı. Zeytinyağımız değer kazandı. Üreticilerimizin emeği, alın teri değer kazandı. Çalışmalarınız için sizi kutluyor, teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum” dedi. Bundan sonra Milaslı zeytinyağı üreticilerinin coğrafi işaret kalitesinde zeytinyağı üretmenin gayreti içinde olacağını anlatan Levent Baydal “Üreticimiz kazandıkça, tüccarlar da kazanacak. Sonuçta Milas’ta herkes kazançlı çıkacak. Bu Milas ekonomisi için çok önemli bir adım, çok önemli bir kazanç. Siz coğrafi işaret alarak MİTSO olarak üzerinize düşeni yaptınız. Şimdi bize düşen, bu kalitede zeytinyağı üreterek ihracata yönelmektir” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de, Milas’ta zeytinyağında artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını belirterek “Şimdi herkese düşün coğrafi işaretin kıymetini bilmek ve coğrafi işaretin ifade ettiği değerlere sahip çıkmaktır. Öncelikle zeytinyağı üreticilerimizin coğrafi işaret standartlarında üretim yapmasını istiyoruz. Üreticilerimizin, ürettikleri kaliteli zeytinyağını markalaştırarak pazara sunmasını bekliyoruz. Milas zeytinyağının en azından üçte birini coğrafi işaretli olarak pazara sunabiliriz” diye konuştu. Reşit Özer, coğrafi işaretin daha şimdiden Milas zeytinyağının değerine değer kattığını ifade ederek “Coğrafi işaretli olsun veya olmasın artık Milas zeytinyağı piyasanın üstünde bir fiyattan alıcı bulmaya başladı. İyi bir yolda ilerliyoruz. Şimdiki hedefimiz ihracata yönelmek. Bunun için Katar’da yaptığım görüşmelerden çok olumlu sonuçlar aldık. Talepler geldi. Üyelerimizden teklifleri alıp Katar’daki alıcı firmalara yönelttik. Milas zeytinyağının ihracata yönelmesinden çok umutluyuz” diye konuştu.

MİTSO’nun kez geçen yıl coğrafi işaret almasıyla birlikte  ilk kez Ali Osman Menteşe “Menteşe Som“, TARİŞ “TARİŞ / Milas“, Serhat Arslan “Divin“, Zeynep – Cem Çelikoğlu “Kairos” markalı organik zeytinyağı ile coğrafi işaret etiketi almışlardı. Bu yıl, yeni ürün zeytinyağı ile yine Ali Osman Menteşe “Menteşe Som“, Zeynep – Cem Çelikoğlu “Kairos“, İbrahim Zeybek “Drupa” ve Oil City“,  Rabia – Uğur Özen “Uzunyuva” markası ile coğrafi işaret etiketi alırken son olarak Levent Baydal “Labranda” markalı zeytinyağına MİTSO’dan coğrafi işaret etiketi aldı.