GEKA, BİR İŞ FİKRİ OLAN GİRİŞİMCİLERİ YATIRIMCILARLA BULUŞTURACAK

14.06.2016 16:38

*Yeni bir iş ve teknoloji fikri olan girişimciler, GEKA’ya 17 Haziran’a kadar başvuruda bulunabilecekler.

Güney Ege Kalkınma Ajansı – GEKA, yenilikçi ve teknoloji odaklı iş fikirlerini yatırımcılarla buluşturarak bölgede girişimcilik kültürünün geliştirilmesi için girişim başlattı. GEKA’nın girişimiyle, uygulanabilir olgunluğa ulaşmış şirketlerin veya iş fikri uygulanabilir hale gelmiş olmakla birlikte henüz şirketleşmemiş potansiyel girişimcilerin; yenilikçi ve teknoloji odaklı iş fikirlerine yatırım yapmak isteyen yatırımcıların buluşturulması amaçlanıyor.

Bu amaçla GEKA, Pamukkale Teknokent ve TİM-TEB Girişim Evi işbirliği ile ilki Denizli’de düzenlenen Güney Ege Girişimci Yatırımcı Buluşmaları organizasyonu kapsamında girişimci, mentor ve yatırımcılar bir araya getirilerek girişimcilik ekosistemi oluşturan taraflar arasındaki bağlantıların kuvvetlendirilmesi, ticarileşme potansiyeli yüksek iş fikirlerine finansman olanağı sunulması hedefleniyor.

GEKA’nın “Fikirler yatırıma dönüşüyor / Güney Ege Girişimci Yatırımcı Buluşmaları” adlı projesine başvurmak isteyenler www.geka.gov.tr adresindeki başvuru formunu doldurarak başvurularını yapabilecekler. Başvurular arasında yapılacak ön elemeyi geçenler daha sonra GEKA’nın web sitesinde duyurulacak.

Projelerin ön elemesinde ve değerlendirilmesinde; iş fikirlerinin uygulanabilirliği, rekabet potansiyeli, uygulama kolaylığı, verilerin tutarlığı, iş fikrinin özgünlüğü ve yeniliği, pazar potansiyeli, finansal getirisi gibi özellikler irdelenecek. Yapılan ön değerlendirme seçiminde başarılı olan iş fikri sahiplerine İş Modeli Hazırlama, Pazarlama, Finans ve Yatırımcılara GEKA tarafından iş fikirlerini sunma konusunda danışmanlık hizmeti de sunulacak.

GEKA’nın yaptığı bir iş fikri olan girişimcileri yatırımcılarla buluşturma projesine Denizli, Aydın ve Muğla illerinden katılacaklar arasında ön elemeyi geçen ve yeni bir iş fikri olan en çok 10 girişimci yatırımcılara, 10 dakika içinde projesini anlatacak ve daha sonra 5 dakika içinde de yatırımcılar tarafından yöneltilecek soruları yanıtlayacaklar.

GEKA’nın yeni bir iş ve teknoloji fikri projesine girişimciler 17 Haziran’a kadar başvuruda bulunabilecekler. Başvurular, 18 / 23 Haziran arasında değerlendirilecek ve sonuçlar açıklanacak. 24 / 29 Haziran arasında ise ön elemeyi geçen ve projelerini yatırımcılara anlatacak girişimcilere GEKA tarafından, yapacakları sunumla ilgili danışmanlık hizmeti sağlanacak. Girişimcilerin yatırımcılara sunumları ise 30 Haziran’da yapılacak.