MİTSO’DAN KATAR’A İHRACAT ÖNERİSİ DOSYASI GÖNDERİLDİ

15.02.2018 13:02

*MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in TOBB’nin düzenlediği Katar iş gezisinin ardından gelen talep üzerine MİTSO, bu ülkeye zeytinyağı ihraç edebilmek için teklif dosyası gönderdi.

*MİTSO’nun Katar’a ihracat için gönderdiği teklif dosyasında Oda üyesi 11 firmanın 14 farklı markalı zeytinyağı ve bir firmanın da bal teklifi bulunuyor.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası, bir süre önce Katar’dan gelen teklif üzerine Milas’tan Katar’a zeytinyağı ve bal ihracatı için teklif  dosyası hazırlayarak Türk – Katar ortaklığındaki firmaya gönderdi. MİTSO’nun çağrısı üzerine teklif veren oda üyesi 11 firma 14 farklı zeytinyağı markasıyla ihracat teklifinde bulunurken 1 firma da bal ihracatı için teklif sundu.

MİTSO, Katar’a zeytinyağı ve bal ihracatı için teklif dosyası hazırlayarak gönderdi. Bir süre önce TOBB tarafından düzenlenen ve T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi‘nin de katıldığı Katar gezisinde MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer; TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu‘nun da desteği ile Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Şeyh Ahmet bin Casim bin Muhammed Al Sani ve Katar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeyh Khalifa bin Jasim Al Tahani‘nin yanı sıra Katarlı bazı işadamlarıyla da bir dizi görüşme yapmış ve Milas’ın coğrafi işaretli zeytinyağını, zeytinini ve balını tanıtmıştı. Ziyaretin ardından Türk – Katar ortaklığındaki bir firma tarafından MİTSO’ya Milas’tan başta zeytinyağı olmak üzere Milas ürünlerinden satın almak üzere bir teklif mektubu gelmişti. Bunun üzerine MİTSO üyesi zeytinyağı, zeytin ve bal üreticilerini toplayan MİTSO, Katar’dan gelen ithalat teklifini anlatarak firmalardan teklif mektuplarını en kısa süre içinde iletmelerini istemişti.

MİTSO’nun çağrısı üzerine Oda üyesi 11 firma, 14 farklı marka ile zeytinyağı ve 1 firma da bal ihraç etmek üzere fiyat tekliflerini sundular. MİTSO, gelen fiyat tekliflerini bir dosya halinde, Milas’tan alım yapmak isteyen Türk – Katar firmasına gönderdi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas’tan Katar’a zeytinyağı ve bal ihracatı için teklif dosyası sunduklarını belirterek “TOBB’un düzenlemiş olduğu ve Sayın Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin de katıldığı Katar iş gezisinde Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanıyla, Katar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanıyla ve Katarlı bazı işadamlarıyla görüşmeler yapmıştık. TOBB Başkanı sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da destek verdiği görüşmelerde Katar tarafı yaptığımız özellikle Milas zeytinyağı tanıtımından çok etkilenmişti. Gezimizin hemen ardından bir Türk – Katar firmasından Milas’tan zeytinyağı ithalatına ilişkin teklif çağrısı geldi. Biz de üye firmalarımızla tekliflerimizi bir dosya haline getirerek ilgili firmaya gönderdik. Eğer fiyatlarımız uygun bulunursa Milas zeytinyağının önüne yepyeni bir kapı daha açılmış olacak. Şimdi teklifleri bekliyoruz. Katar’dan başka ülkelere de zeytinyağımızı satabilmek için çalışmalarımız sürecek” diye konuştu.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel de Katar’ın Milas ürünleri için çok iyi bir fırsat olduğunu belirterek “İnşallah teklifimiz kabul görür ve Milas zeytinyağı için güzel bir fırsat ortaya çıkar. Eğer ihracatı başarabilirsek zeytinyağı üreticilerimizin yüzü güler. Bundan sonra diğer ülkelere de ihracat yapmak için araştırmalar yapacağız” dedi.