Ege İlleri 2. Tanıtım Sergisi ve Etkinlikleri sona erdi.

06.08.2013 17:25

Ege Bölgesi illeri ve ilçelerinin Tarım, Turizm, Sanayi ve Ticaret potansiyeli ile Tarihi, Kültürü, Doğal Kaynakları ve El Sanatları yönünden zenginliğinin tanıtılması amacıyla oluşturulan Egem Platformunda ve tanıtım yanında ürünlerin satışının da yapıldı toplam 5 gün süren fuar etkinlikleri, 07 Haziran 2009 tarihinde son buldu. Çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile Özel sektör kuruluşları stant açarak çeşitli tanıtım, kültür ve sanat faaliyetlerinde bulundu.
İlçemizden, Milas Ticaret ve Sanayi Odasının organizasyon ve katkıları ile hazırlanan, odamıza kayıtlı olan firmalarımızın ürünlerinin tanıtım ve sergilenmesi amacı ile odamız tarafından görevlendirilen 4 kişilik personel tanıtım ve ürün satışlarını gerçekleştirmişlerdir.
Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Enver TUNA ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin MAT, standımıza gelen ziyaretçileri karşıladı.
Fuarın açılış konuşmasının ardından, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali BOĞA, EGO Genel Müdürü Ömer ULU, MEÇEV Başkanı İsmail BAYKAL, Eski İçişleri Bakanı İsmet SEZGİN ve Uşak Valisi Kayhan KAVAS’ın 2. Ege İlleri Tanıtım Sergisi ve Etkinlikleri Fuarının açılış kurdelesini kesmesi ile etkinlikler başladı.
CHP Muğla Milletvekili Fevzi TOPUZ, 2. Ege İlleri Tanıtım Sergisi ve Etkinlikleri kapsamında standımızı ziyaret ederek, Kanal 3 televizyonu ile röportaj yapmıştır. Ayrıca ilçemizden Güllük Belediye Başkanı Aytunç KAYRAKÇI ve Yöremiz sanatçısı Tolga ÇANDAR’da standımızı ziyaret etmişlerdir.
Fuardaki tanıtım etkinlikleri çerçevesinde, Milas Belediyesi Doğal Labranda Suyu için stand, sebil su soğutucusu kurularak fuar ziyaretçilerine su ikramı ve Milas Labranda suyunun tanıtımı yapılmıştır. Kurulan stand üzerinde Milas’ın tanıtım CD’leri ve baskılı tanıtım el broşürleri dağıtılmıştır. Ayrıca Çomak dağına özgü bez bebeklerde sergilendi.
Natürel Milas Halı Galerisi Sahibi Ali BULDAN’IN odamıza iletmiş olduğu Milas yöremize has El Doluma Halıları stantlarımızda sergilenerek, fuar ziyaretçilerine tanıtımı yapılmış ve büyük bir ilgi görmüştür.Yöremizde üretilmekte olan Levent BAYDAL’A ait Labranda Zeytinyağları ve Labranda markalı zeytinyağı sabunu vede ZEYBEK’LER Ltd.Ştd.’ne ait Milas Durupa Sızma Zeytinyağlarının tanıtımı ve sunumu yapıldı. Ayrıca Çetin SAĞIROĞLU’NA ait Sağıroğlu Zeytinyağı sabunları da standımızda yer verilerek tanıtımı yapıldı.
Ören Belediyesine ve Beçin Kalesine ait el broşürlerine de stantlarımızda yer verildi. Doğal güzellikleri ve berrak denizi ile Ören beldesi ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.
Milas’ın kültürel zenginlikleri ile bir çok resmi ziyaretçi ve devlet büyükleri tarafından da standımız büyük ilgi görmüş ve ziyaret edilmiştir.
Başbakan Yardımcısı Bülent ARINÇ, Merkez Bankası Başkanı Durmuş YILMAZ, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali BOĞA, MEÇEV Başkanı İsmail BAYKAL, Eski İç İşleri Bakanı İsmet SEZGİN, Egem Platform Başkanı Ender VARDAR, Gümrükler Kontrol Genel Müdürü Haydar GÖÇER, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Merdan TUFAN, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Selçuk GÜNEY ve Cumhur ÖZER, Uşak Valisi Kayhan KAVAS, CHP Muğla Milletvekili Fevzi TOPUZ, EGE Platformu Dönem Başkanı Ender VARDAR, Eski Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı danışmanı Ethem GÜNEY ve birçok daire amirleri tarafından standımız ziyaret edilmiştir.
Ege İlleri 2. Tanıtım Sergisi ve Etkinlikleri Fuarı videosu ve fotoğraflarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.