DOLAR
34,4861
EURO
36,2614
ALTIN
2.957,64
BIST
9.367,77










MİTSO’DA LİSANSLI DEPOCULUK GÜNDEMDE

MİTSO’DA LİSANSLI DEPOCULUK GÜNDEMDE
04.04.2014 16:49
0
A+
A-

IMG_0990

*Milas’ın başta zeytin, zeytinyağı ve bal olmak üzere ürünlerinin bozulmadan ve özelliğini yitirmeden saklanabilesi için lisanslı depoculuk sisteminin kurulması isteniyor.

 

*MİTSO, lisanslı depoculuğun başlatılması ve tanıtımı için çalışma yapacak.

 

*Milas’taki balcılarla yerleşim yerlerini belirlemek amacıyla bir toplantı düzenlenecek.

 

Milas’ın başta zeytin ve zeytinyağı ile bal olmak üzere ürünlerinin bozulmadan ve özelliğini yitirmeden uzun süre saklanabilmesi amacıyla lisanslı depoculuk sisteminin kurulması için çalışma yapılacak. MİTSO tarafından lisanslı depoculuk sisteminin tanıtımı amacıyla üyelere yönelik bir tanıtım çalışması başlatılacak. Öte yandan Milas’taki balcıların yerleşim yerlerinin belirlenmesi amacıyla Milas İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmaya da MİTSO tarafından destek verilecek.

 

Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile Milas İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında örnek bir işbirliği geliştiriliyor. MİTSO ile Müdürlük işbirliğinde öncelikle Milas’taki balcıların hangi bölgelere yerleştirileceklerine ilişkin bir toplantı düzenlenecek. Ayrıca iki kurumun işbirliğiyle ilçede lisanslı depoculuk sisteminin kurulması amacıyla bir tanıtım çalışması da başlatılacak. İki kurum arasındaki işbirliği, bundan sonra da geliştirilerek devam edecek.

 

MİTSO ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasındaki örnek işbirliği, ilçe ekonomisinin ve üreticilerin geliştirilmesi için yeni projeler ve işbirlikleri üretmeye devam ediyor. MİTSO yönetimini ziyaret eden İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Oktay Çelik ile Reşit Özer başkanlığındaki MİTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, öncelikle Milas ekonomisinde önemli yer tutan balcılık ve zeytinyağının iyi koşullarda saklanabilmesi konusunda değerlendirmelerde bulundular. MİTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgay Ertuğrul, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Koray Türkoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Yiğit ve Halil İbrahim Gülen’in de katıldığı toplantıda öncelikle ilçedeki balcıların durumu değerlendirildi. Milas İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Oktay Çelik, ilçedeki balcıların birbirlerini engellemeyecek şekilde yerleştirilmeleri ve bilgisayar ortamında takibinin sağlanması için arıcılarla bir toplantı düzenlemek için çalışma yürüttüklerini belirterek MİTSO’nun da bu çalışmanın içinde yer almasını istedi. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas’ta balcılığın daha da geliştirilmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. MİTSO salonunda yapılacak toplantının 9 veya 11 Nisan’da düzenlenmesi kararlaştırıldı.

 

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Oktay Çelik, Milas’taki zeytin, zeytinyağı, bal gibi ürünlerin güvenilir bir şekilde, bozulmadan ve özelliğini yitirmeden saklanabilmesi için lisanslı depoculuk sistemine geçilmesini önerdi. Çelik’in önerisini, MİTSO Yöneticileri de destekledi. Üreticinin pazardaki fiyatı beğenmemesi, ileride ürünün daha çok para etmesini umması gibi nedenlerle zeytinini, yağını, balını elinde tuttuğu, ancak hijyenik ve uygun olmayan ortamlarda saklanan ürünlerin değer kaybına uğradığını anlatan Oktay Çelik “Bu nedenle Milas’ta lisanslı depoculuk sistemini kurmamız gerekiyor. Bu konuda MİTSO’nun desteği de çok büyük önem taşıyor” dedi.

 

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas’ın zeytinini, yağını ve balını tanıtmak için uzun süredir sürdürdükleri çalışmaları anlatarak lisanslı depoculuk sistemine de destek vereceklerini söyledi. Lisanslı depoculuk sisteminin ilgili üyelere anlatılması , bu sistemin tanıtılması, kurulmasının teşviki amacıyla MİTSO olarak ellerinden geleni yapacakları belirten Reşit Özer “Odamızla İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında güzel bir işbirliği var. Birlikte geliştireceğimiz projelerle yöremizin üreticisine destek olmak bizim en temel amacımız. Bu işbirliği bundan böylede verimli şekilde sürecektir. Öncelikle balcılarla yapılacak toplantıya destek vereceğiz. Bu toplantıyı çok önemsiyoruz. Dünya çam balı üretiminin yaklaşık üçte birini üreten Milas’ın balcılıkta da öne geçmesini istiyoruz. Bunun için tanıtımsa tanıtım, fuarlara katılımsa katılım, ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

 

Reşit Özer, lisanslı depoculuk sisteminin Milaslı üreticilere ve işadamlarına tanıtımı için de bir toplantı düzenlemek istediklerini belirterek “Üreticimiz malının daha çok para etmesi için elinde tutmayı tercih ediyor. Fakat uygun ortamlarda ürününü saklamadığı için üründe bozulmalar oluyor ve değer kaybına uğruyor. Bu nedenle mutlaka sertifikalı, lisanslı depoculuk sistemi kurulmalı. Biz buna oda olarak destek veririz. İki kurum el ele vererek bu işin tanıtımını yaparız. Üyelerimizi bu konuda teşvik ederiz” diye konuştu.