AB Desteği İle Milaslı Genç Girişimcilere Eğitim Veriliyor

06.08.2013 17:30

AB’nin sağladığı finans desteği ile Denizli İş Geliştirme Merkezi – ABİGEM ve TOBB Muğla İl Genç Girişimciler Kurulu tarafından Milaslı Genç Girişimcilere eğitim desteği veriliyor. MİTSO toplantı salonunda 15 Şubat pazartesi günü saat 10.00’da başlayan eğitim semineri beş gün sürecek. Toplam 40 saat sürecek eğitim çalışmasını AB adına Teknik Danışma Kurulu Uzmanı İngiliz yurttaşı Terry Foulkes da izliyor.
Avrupa Birliği’nin genç işadamlarının yeni iş alanları hakkında bilgilendirilmesi ve mevcut iş alanlarını geliştirmesi, yeni bakış açıları kazandırılması ve yeni yatırım alanlarının tanıtılması amacıyla Denizli İş Geliştirme Merkezi – ABİGEM tarafından Milaslı Genç Girişimcilere yönelik olarak Milas’ta bir eğitim semineri düzenlendi. Beş gün boyunca devam edecek seminerde eğitim çalışmaları toplam 40 saati bulacak. AB’nin işadamlarına yönelik eğitim amaçlı programı kapsamında düzenlenen semineri AB adına Teknik Danışma Kurulu Uzmanı İngiliz yurttaşı Terry Foulkes de izliyor. Seminere T0BB Genç Girişimciler Kurulu Muğla İl Başkanı Uğur Özen, Başkan Yardımcısı Erdem Tuna ile birlikte Milas’tan yaklaşık 25 genç girişimci izliyor. Seminer sonunda genç girişimcilere birer sertifika verilecek.

Denizli’de kurulmuş olan Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Denizli kuruluşu tarafından düzenlenen ve Muğla Genç Girişimciler Kurulu’nun istemi ve Milaslı Genç Girişimciler Grubu’nun daveti üzerine düzenlenen seminerde katılımcılara KOBİ’lere iş geliştirme servisi bilgileri aktarılıyor. Seminerde ayrıca ihracat danışmanlığı, yatırım fizibilitesi, insan kaynakları desteği, iş eğitimi, sosyal sorumluluk bilinci gibi konularda da eğitim çalışması yapılıyor. Milaslı Genç Girişimcilere yönelik seminerde ayrıca “girişimcilik nedir?”, “girişimcilik ve kendi işini kurma”, ‘yeni iş fikirleri nelerdir?”, “yeni iş alanlarının kuruluşları nelerdir?”, “pazar araştırması nedir, nasıl yapılır?”, “pazarlama”, “satış yöntemleri nelerdir?”, “finansal yönetimin etkileri”, “finansmanı nasıl yönlendirebiliriz?”, “fon alımları”, “iş planı nedir, nasıl yapılır?” gibi konu başlıkları da bulunuyor.
Seminer boyunca konu başlıkları hakkındaki sunumlar ABİGEM – Denizli İş Geliştirme Merkezi Müdürü Mutlu Ünsal tarafından verilecek. Bu tür toplantıların daha önce Denizli bölgesinde yapıldığını ve Muğla’dan gelen istek üzerine Muğla’da 5 ayrı seminer çalışması yapacaklarını anlatan ABİGEM – Denizli İş Geliştirme Müdürü Mutlu Ünsal “Bu tür eğitim amaçlı toplantılardan daha önce Denizli’de 8 tur yapmıştık. Şimdi Muğla’da 5 tur yapacağız. Ardından Aydın’da da benzer eğitim çalışması yapacağız” dedi. Diğer bölgelerdeki ABİGEM çalışmalarının yalnızca bu kuruluşun bulunduğu illerle sınırlı olduğunu anlatan Mutlu Ünsal “Ancak biz olaya daha geniş ölçekli bakıyoruz. Sorumluluk ve çalışma alanımızı sadece Denizli ile sınırlı tutmuyoruz. ABİGEM kuruluşunun bulunmadığı Muğla ve Aydın’ı da kendi faaliyet alanımız içinde düşünüyoruz. Bu düşüncemiz AB’nin de ilgisini çekti ve bu nedenle bize özel bir ilgi gösterdiler” diye konuştu. Mutlu Ünsal, Milas’tan sonraki ABİGEM çalışmasının 22 Mart’ta Fethiye’de olacağını da sözlerine ekledi.

ABİGEM seminerinin Muğla’da yapılmasını sağlayan TOBB Genç Girişimciler Kurulu İl Başkanı Milaslı genç işadamı Uğur Özen “ABİGEM – Denizli kuruluşu ile düzenlediğimiz bu eğitim çalışmasının Milaslı genç işadamlarının ufkunu açacağını düşünüyoruz. Üyelerimizin ekonomideki yeni yatırım alanları hakkında bilgilenmesini sağlayacak bu çalışmanın yeni yatırımlara dönüşeceğini ve bölgemizde istihdamın artmasına katkı sağlayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.
TOBB Genç Girişimciler Kurulu Muğla İl Başkan Yardımcısı Erdem Tuna da Milas’ta düzenlenen seminerin Milaslı Genç Girişimciler için yararlı olacağına inandıklarını belirterek “Milaslı Genç Girişimciler olarak böyle bir toplantıya ev sahipliği yaptığımız için mutluluk duyuyoruz. Genç Girişimcilerin yeni yatırım alanlarına yönelmelerinin bilgi düzeyinde altyapısını oluşturacak bu toplantının Milas için de çok önemli bir organizasyon olduğunu düşünüyoruz. Çünkü burada oluşacak yeni fikirlerle yeni yatırım ve istihdam alanları oluşturulabilecektir” dedi.