ABD’de düzenlendi. MİLAS’IN “DİVİN” ZEYTİNYAĞI, DÜNYA ZEYTİNYAĞI YARIŞMASINDA ALTIN MADALYA KAZANDI

08.05.2018 12:35

*Milas’ın memecik türü zeytinlerinden erken hasat, soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen “Divin” marka zeytinyağı, ABD’de katıldığı Dünya Zeytinyağı Yarışması’nda altın madalya kazandı.

Milas zeytinyağına ABD’den büyük ödül geldi. Milas’ta, memecik türü zeytinlerden erken hasat, soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen Divin markalı zeytinyağı, ABD’de katıldığı “Dünya Zeytinyağı Yarışması”nda altın madalya kazandı. Divin Zeytinyağı’nın MİTSO’dan alınmış coğrafi işaret belgesi de bulunuyor.

Milas’ın memecik türü zeytinlerden soğuk sıkım, erken hasat yöntemiyle elde edilen ve TSE tarafından da “Milas zeytinyağı” olarak coğrafi işaret tescili bulunan Milas zeytinyağına, ABD’de katıldığı Dünya Zeytinyağı Yarışmasında büyük ödül geldi. Milas yöresinde zeytinyağı üreticiliği yapmakta olan Serhat Aslan’ın Divin markalı zeytinyağı, yarışmada 2018 – Altın Madalya Ödülü’nü kazandı. Divin markalı Milas zeytinyağına Dünya Zeytinyağı Yarışmasında verilen altın madalya ödülü sertifikasında “Naturel sızma zeytinyağımız Memecik çeşidinin seçilmiş zeytinlerinden gelmektedir. Yağımız en iyi kaliteye, gurme lezzetine ve sağlık özelliklerine sahiptir. Sadece erken hasattan, soğuk sıkım yapılmış zeytinlerden yapılan ödüllü bir yağdır. Türkiye’den bir Orta Memecik” ürünü” ifadeleri yer aldı.

ABD’de katıldığı Dünya Zeytinyağı Yarışmasında Divin markalı zeytinyağı ile altın madalya kazanan Serhat Aslan, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer‘i ziyaret ederek, kazandığı altın madalya ve aldığı madalya belgesini gösterdi. MİTSO’nun Milas’ta zeytin ve zeytinyağı üretimi ve tanıtımı için gösterdiği çabaya teşekkür eden Serhat Aslan “MİTSO, Milas zeytinyağına öncelikle coğrafi işaret almayı başararak biz üreticilerin önünü açtı. Ürünümüze güvenimizi arttırdı. Şimdi kendimize güvenerek böyle, dünyada prestiji çok yüksek olan yarışmalara katılabiliyoruz. Bu yarışmalardan kazandığımız madalyalar bizi daha çok teşvik ediyor. Ayrıca Milas zeytinyağını tüm dünyaya tanıtmış oluyoruz” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de ABD’de katıldığı Dünya Zeytinyağı Yarışmasında altın madalya kazanan Serhat Aslan’ı kutlayarak teşekkür etti. Milas zeytin ve zeytinyağının kalitesine güvenerek coğrafi işaret almak için başvurduklarını ve coğrafi işareti almayı başardıklarını anlatan Reşit Özer “Bundan sonra asıl iş siz değerli Oda üyelerimize ve zeytinyağı üreticilerimize düşüyor. Kazandığınız madalyalar, sizler kadar bizler için de, Odamız için de Milas için de birer övünç kaynağıdır. Sizi bu büyük başarınız için kutluyor ve bundan sorası için de başarılar diliyorum” dedi.

Divin zeytinyağı, bu yıl Türkiye’de Zeytindostu Derneği tarafından düzenlenen “Zeytinyağının Oskarları” yarışmasında da genel kategoride de altın madalya kazanmıştı.