BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINDA SÜRELER UZATILDI

03.02.2017 14:03

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında ödemesi gereken tutarları süresinde ödemeyenlere yeni bir fırsat doğdu. 27 Ocak 2017 tarihinde yayınlanan 6770 sayılı kanuna eklenen iki geçici madde ile, yapılandırmada ihlale neden olan ödemeleri için Mayıs ayının sonuna kadar ek süre tanındı.
27.01.2017 tarihinde yayınlanan 6770 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 26’ıncı maddesine geçici iki madde eklenerek yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde ödemesi gereken tutarları süresinde ödemeyerek kanun hükümlerini ihlal edenler için süre uzatıldı. Bu durumda olanlar, geç ödeme zammıyla birlikte ödeme tutarlarını Mayıs ayının sonuna kadar yapabilecekler. Bu şekilde ödemelerini yapanlar yeniden yapılandırma kanunun sağladığı olanaklardan yararlanmaya devam edecekler.
6736 sayılı Kanun kapsamında yapılandırma için başvuruda bulunmuş ancak Kasım ve Aralık ayları taksitlerinden herhangi birini veya her ikisini ödemeyerek yapılandırması bozulan üyeler için taksitlerin vade tarihinden, 6770 sayılı Kanun yayınlandığı tarih olan 27.01.2017 tarihe kadar hesaplanacak gecikme zammı ile birlikte Mayıs 2017 sonuna kadar ödemeleri halinde yapılandırmadan yararlanmaya devam edebilecekler.
MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yeniden Yapılandırma kapsamında ödemesini geciktirenler için yeni bir fırsat doğduğunu belirterek bu durumda olan oda üyelerinin mutlaka bu fırsatı değerlendirmelerini istedi. Reşit Özer, “Yeniden yapılandırmaya giden üyelerimiz eğer ödemelerini aksatmışlarsa mutlaka bu son fırsatı iyi değerlendirmeliler. Bu durumda olan üyelerimize geç ödeme zamlarını da ödemeleri kaydıyla ödemelerini Mayıs ayının sonuna kadar yapabilecekler” diye konuştu.