BİR MİLAS ZEYTİNYAĞI MARKASI DAHA ULUSLARARASI YARIŞMADA İKİ MADALYA KAZANDI.
*MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, İstanbul Akademisi tarafından düzenlenen Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Kalite Yarışması – 2022’de altın ve gümüş madalya kazanan Beiza’yı kutladı.
İstanbul’da Zeytinyağı Akademisi tarafından Olive İstanbul 100C adıyla düzenlenen Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Kalite Yarışması‘nda Milas markası Beiza iki ayrı dalda iki madalya kazandı. Yarışmaya, Türkiye’nin yanısıra aralarında İtalya, İspanya, Ürdün, Tunus, Fas, Fransa, Brezilya, Filistin’in de olduğu pek çok ülkeden 100’ü aşkın firmanın katıldı. 17 ülkeden 60’ın üzerinde uzman tarafından yapılan değerlendirmelerde Beiza; Memecik, Soğuk Sıkım Natürel Sızma zeytinyağı ile gümüş madalya alırken Trilye Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı ile bronz madalyanın sahibi oldu.
Milas’ta, 200 yıldır zeytinyağı üretimi yapan ailesinin beşinci kuşak temsilcisi Beyza Telatar Özdoğru’nun kurduğu Beiza Zeytinyağı, markalaşmasının üzerinden bir yıl bile geçmeden iki uluslararası ödül kazandı. İstanbul Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Kalitesi Yarışması’nda Single Estate (Tek Bahçe) kategorisinde Beiza Memecik Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı gümüş madalya, Beiza Trilye Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı ise bronz madalya” almayı başardı.
“LEZZETİMİZİ DÜNYANIN HER YERİNE ULAŞTIRMAK İSTİYORUM”
Beiza’nın kurucusu Beyza Telatar Özdoğru, henüz bir yılı doldurmadan aldıkları ödüllerin aslında 200 yıllık bir emeğin karşılığı olduğunu söyledi. Beyza Telatar Özdoğru “Aile geleneğimizi markalaştırarak, benden sonraki nesillere kalıcı bir miras bırakmak hem de zeytinyağından gelen iyiliği yaymak amacı ile Beiza’yı kurdum. Şifa kaynağı kadim zeytin ağaçlarını koruyarak ve sayılarını arttırarak sürdürülebilir bir başarı elde etmek ve üstün lezzetimizi dünyanın her yerine ulaştırabilmeyi hedefliyorum” diye konuştu.
Beiza’nın öyküsünün aslında 1800’lü yıllarda Milas’ın o zamanki adıyla Mandalyat olan Selimiye köyünde Sakızcı Ahmet Efendi ile başladığını anlatan Beyza Telatar Özdoğru zeytinyağı üretiminin ailede nesiller boyunca ailedeki kadınlar tarafından sürdürüldüğünü ifade etti. Kendisinin ailenin beşinci nesil temsilcisi olduğunu belirten Özdoğru “2021 yılında bu 200 yıllık öyküyü markalaştırma kararı aldık ve ‘Beiza’yı kurduk. Milas’taki bahçelerden toprağa değmeden nazikçe toplanan memecik ve trilye zeytinleri hijyenik ortamda özenle sıkılıp, ışıktan etkilenmeyen koyu renkli cam şişelerde, sağlık ve lezzet düşkünlerinin beğenisine sunuluyor” dedi.
MİTSO BEİZA’YI KUTLADI
Öte yandan Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Yarışmasında iki ayrı kategoride gümüş ve bronz madalya kazanan Beiza markasının kurucusu Beyza Telatar Özdoğru‘yu arayarak kutladı. Reşit Özer, “Markayı aldıktan sonra daha ilk hasat döneminde iki madalya kazandığınız için sizi kutlarım. Sizin çok büyük bir tutkuyla başladığınız bu yolculukta daha çok madalyalar, ödüller kazanacağınıza yürekten inanıyorum ve sizi bu başarınız nedeniyle kutluyorum” dedi.
Yazı detayını buraya yazınız