ÇEKİŞTE “ZEYTİN DİYARINDA HASAT VAKTİ”Nİ ANLATTI

20.02.2019 13:38

M. Elif Özmen‘in editörlüğünde Bodrum’da yayınlanmakta olan “Çekişte” dergisinin 8’inci sayısında “Zeytin diyarında hasat vakti” anlatıldı. Zeytinin tarihinden söz edilen ve yağ elde edilene dek geçirdiği aşamalardan söz edilen yazıda Milas Ticaret ve Sanayi Odası‘nın Milas ilçe sınırları içinde “memecik” türü zeytinlerden erken hasat, soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen zeytinyağına Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan “menşei” türünde coğrafi işaret alma süreci de anlatılıyor. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer‘in de coğrafi işaretli Milas zeytinyağı konusundaki görüşlerini de yansıtan yazıda Milas zeytinyağına Avrupa Birliği’nden de coğrafi işaret alınması için MİTSO tarafından başvuruda bulunulduğu da işleniyor.

Çekiçte dergisinin diğer sayfalarında Bodrum peksimeti, kenker yemeği ve deve güreşleri de anlatılıyor.

Çekişte dergisinin editörü  M. Elif Özmen, derginin yeni sayısını MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e takdim etti. Dergiyi titiz bir çalışmayla hazırladıklarını belirten M. Elif Özmen, Çekişte’nin yeni sayılarında da Milas’ın tarihi, kültürel ve ekonomik değerlerini tanıtmaya devam edeceklerini söyledi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Çekişte dergisinde Milas’a ve özellikle Milas zeytinyağına yer verdikleri için derginin editörü M. Elif Özmen’e teşekkür ederek “Milas, UNESCO’nun geçici dünya mirası listesinde yer alan Uzunyuva Hekatomnos Anıtmezarı ile, Beçin Kalesi ile, diğer tarihi eserleri ile çok önemli bir yer. Ayrıca Milas halımız, Milas yağlı zeytinimiz, Milas tepsi böreğimiz de coğrafi işaretli ürünlerimiz. Bunların da tanıtımını yapmak için çalışmalarımız sürüyor” dedi.