“İŞİMİZ TEMİZ PROJESİ” MUĞLA, İZMİR VE ANTALYA’DA BAŞLATILIYOR

04.02.2021 16:24

*Milli Eğitim, TOBB ve OPET işbirliğinde oluşturulan”İşimiz Temiz Projesi” ile küçük işletmelerin her şey dahil işletmelerle temizlik bakımından rekabet edebilirliği amaçlanıyor:

Turistik yörelerdeki küçük işletmelerin her şey dahil turistik tesislerle temizlik bakımından rekabet edebilir hale getirilmesini sağlamak amacıyla “İşimiz Temiz” projesi başlatıldı. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu öncülüğünde Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve ülkemizde 21 yıldır yürüttüğü “Temiz Tuvalet Kampanyası” büyük bir başarı sağlayan OPET işbirliğinde yürütülecek olan proje öncelikle İzmir, Antalya ve Muğla illerinde uygulanacak. Proje ile her şey dahil tesisleri hijyen bakımından tercih eden ve küçük işletmelerde aynı ölçüde temiz ortam bulamayacağını kaygısı taşıyan turistlerin bu kaygısını ortadan kaldırmak için küçük işletmelerin hijyen standartlarının eğitimle yükseltilerek rekabet güçlerinin arttırılması hedefleniyor.

“İşim Temiz Projesi” ile “mikro işletme” olarak adlandırılan yıllık çalışan sayısı 10 kişiden az ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 3 milyon TL’yi aşmayan işletmelerin hijyen düzeyini arttırmak ve işlerinden duydukları memnuniyet duygusunun ve gelir düzeylerinin yükseltilmesi amaçlanıyor.

Projenin uygulanmasında Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü işbirliğinde, özel olarak hazırlanmış eğitim programları oluşturulacak ve bunlar Halk Eğitimi Merkezlerinin eğitmenleri tarafından online olarak küçük işletmelere ulaştırılacak. Öncelikle turizm potansiyeli yüksek İzmir, Antalya ve Muğla illerinde başlatılacak proje ile yeme, içme, konaklama ve ulaşım alanındaki küçük işletmelerin hijyen düzeylerini yükseltmelerine destek sağlanacak.

“İşim Temiz Projesi” ile pilot uygulama başlatılacak İzmir, Antalya ve Muğla illetinde toplam 31 bin 500 işletmeye ulaşmak amaçlanıyor. Bu kapsamda İzmir‘de yeme – içme, konaklama ve ulaşım  işkollarında 6’şar bin olmak üzere toplam 18 bin, Antalya‘da aynı işkollarında 3’er bin işletme olmak üzere toplam 9 bin ve Muğla‘da ise adı geçen işkollarında 1500’er işletme olarak toplam 4 bin 500 küçük işletmeye hijyen eğitimleri verilecek. Böylece üç pilot ilde toplam 31 bin 500 küçük işletmede hijyenik ortam ve koşulların oluşturulması amacıyla eğitimler düzenlenecek.

Yazı detayını buraya yazınız