DOLAR
36,4339
EURO
38,1549
ALTIN
3.441,38
BIST
9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
7°C
Muğla
7°C
Açık
Pazartesi Kar Yağışlı
6°C
Salı Az Bulutlu
12°C
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Yağmurlu
9°C

CHP YÖNETİMİNDEN MİTSO’YA ZEYTİNİ KORUMA ZİYARETİ

CHP YÖNETİMİNDEN MİTSO’YA ZEYTİNİ KORUMA ZİYARETİ
12.11.2014 13:23
2.330
A+
A-

*CHP Milas İlçe Yönetimi, son günlerde değiştirilmesi gündemde olan “3573 Sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılatılması Hakkında Kanun”da yapılacak değişikliği yapılması hakkındaki görüşlerini almak üzere MİTSO yönetimini ziyaret etti.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Yönetim Kurulu, son günlerde değiştirilmesi gündemde olan “3573 sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkındaki Kanun” hakkında görüşlerini almak üzere Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimini ziyaret etti. CHP İlçe Başkanı Suat Özcan ve CHP yöneticileri Halil Kocabaş, Mustafa Özgülergil, Feriştah Gülen ve Fidan Bakbak ile bazı partililer MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Gülen ile görüştüler.

CHP İlçe Başkanı Suat Özcan, yapılması düşünülen yasa değişikliği ile 25 dekardan az olan zeytinliklerin bundan sonra zeytinlik sayılmayacağını ve buralarda her türlü ağaç kesimi yapılabileceğini belirterek “Oysa Türkiye’deki zeytinliklerin yüzde 80’i 25 dekardan daha küçüktür. Böyle bir yasa değişikliği yapılırsa zeytinlik alanlara her türlü tesis ve yapılaşma yapmak mümkün olur ve milyonlarca zeytin ağacı kesilir” dedi. Yasa değişiklik tasarısı hakkında Milas’taki çeşitli kurumların görüşlerini almak için ziyaretler yaptıklarını anlatan Suat Özcan bu bağlamda MİTSO’nun da görüşlerini öğrenmek istediklerini ifade etti.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, oda olarak uzun süredir Milas zeytinciliğinin geliştirilmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirterek “Biz öncelikle Milas zeytinin ve zeytinyağının tanıtımını ve markalaşmasını hedefledik. Bunun için zeytinyağımıza coğrafi işaret patenti almak için çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca zeytinciliğimizi tanıtma için yurtiçindeki ve yurtdışındaki fuarlara Milas zeytinyağını götürüyoruz. Milas ekonomisi için zeytin ve zeytinyağının ne kadar önemli bir ürün olduğunu herkes biliyor. Yapılacak yasa değişikliğinin zeytinciliğimize zarar vermemesini umuyoruz. Eğer düşünüldüğü gibi 25 dönümden az zeytinliklerin zeytinlik sayılmaması söz konusu olursa hiç kuşkusuz bundan özellikle Milas’taki zeytinlikler olumsuz etkilenir” dedi.  

IMG_3511

Milas Ticaret ve Sanayi Odası | Hayıtlı Mah. 23 Nisan Bulvarı No:172 Mİlas / MUĞLA | Tel : (0252) 512 1118 - 512 9009 - 5128275
Fax : (0252) 512 8999 | info@mitso.org.tr