Cumhurbaşkanlığı, TOBB işbirliğinde; STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLER İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATILDI

17.03.2021 14:54

*Staj yapması gereken öğrencilere fırsat eşitliği sağlamak amacıyla Cumhurbaşkanlığı – TOBB işbirliğinde başlatılan “Staj Seferberliği” programına göre , staj yapmak isteyen öğrenciler için bir “havuz” oluşturulacak.

*Stajyer almak isteyen işyerleri, staj havuzunda kimlik bilgileri bulunmayan, sadece akademik, sosyal ve sportif başarıları görülen öğrenciler arasında seçim yapabilecekler.

*”Staj seferberliği” programından yararlanmak isteyen stajyer adayı öğrencilerin 22 Mart’a kadar kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor.

Cumhurbaşkanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında imzalanan protokol ile “Staj Seferberliği” programı başlatıldı. Program, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığının (CBİKO) koordinasyonunda oluşturuldu. Kamu kurumları ve özel sektörden gönüllü işverenleri “Senin için seferberiz” temasında birleştiren programa “Staj Seferberliği” adı verildi. Staj yapması gereken üniversite öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan programa göre, staj yapmak isteyen öğrencilerin staj yapacakları kurumlar tarafından kişisel bilgileri görülmeden akademik, sosyal ve sportif başarılarından oluşan yetkinlik puanları veri alınarak liyakat esaslı ve şeffaf bir yöntemle staj teklifi sunulmasını amaçlanıyor. Programdan yararlanmak isteyen stajyer adayları 22 Mart 2021 tarihe kadar kariyerkapisi.cbiko.gov.tr linki üzerinden staj başvurularını yapabilecekler.

Staj yapması gereken üniversite öğrencilerine stajda fırsat eşitliği yaratmak üzere başlatılan “Staj seferberliği” programına göre; başvurularını kariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden tamamlayan öğrenciler, başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından kamu ve özel sektörün erişimine açılacak olan stajyer havuzuna adları, T.C. kimlik numaraları ve e-posta adresleri gibi kişisel verileri gizlenerek aktarılacak. Böylece stajyer havuzuna erişimi sağlanan işverenler, öğrencilerin kimlik bilgilerini görmeden yetkinlik temelli kriterler üzerinden staj tekliflerini gönderecekler. İki aşamalı olarak yapılacak başvuru değerlemeleri CBİKO tarafından liseden lisans son sınıfa kadar sergilenen performans, yetkinlikleri arttırmaya yönelik yapılan tüm çalışmalar ve elde edilen başarılar göz önünde bulundurularak akademik, mesleki, sanatsal, sosyal ve sportif yeterlikleri üzerinden değerlendirilecek

Staj Seferberliği” programı kapsamında staja başlayan öğrencilerin yasal hakları Mesleki Eğitim Kanunu gereğince gözetilecek ve sigortaları üniversitelerince yapılacak. Staj ücretleri ise ilgili kurumlar tarafından ödenecek. Tüm bu süreçler sistem üzerinden izlenebilecek. Program kapsamında bu yıl 50 bini aşkın öğrenciye staj olanağı sağlanması hedefleniyor.

Staj Seferberliği” programına kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler duyuruları CBİKO ve “Staj Seferberliği” resmi twitter, linkedin, instagram ve Facebook hesapları (@stjseferbirligi) adreslerinden izleyebilecekler.

MİTSO’DAN ÜYELERE ÇAĞRI : STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLER İÇİN BİZ DE SEFERBER OLALIM!

Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) üyelerine çağrıda bulunarak; CBİKO ile TOBB işbirliğinde başlatılan ve işyerlerinin kimlik bilgilerini görmeden, sadece akademik, sosyal ve sportif başarılarına bakarak “stajyer havuzu“ndan staj yapacak öğrencileri seçecekleri “Staj Seferberliği” programına destek verilmesini istedi. Programa göre, staj yapacak öğrencilerin kimlik bilgileri görülmeksizin sadece o güne kadarki başarılarına bakılarak seçim yapılabileceğini belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “Program sayesinde işyerlerimiz başarıya odaklı stajyer tercihi yapabilecekler. Böylece tüm stajyerlere eşitlik sağlanmış olacak. Ayrıca iş hayatına ilk adımını atacak gençlerimize fırsat eşitliği sağlayacak bu programa tüm üyelerimizin, mümkün ise bir fazla stajyer alarak destek vermesini bekliyoruz” dedi…

Yazı detayını buraya yazınız