ESKİ SANAYİCİ, YENİ ZEYTİNYAĞCIDAN MİLAS ZEYTİNYAĞINA BÜYÜK ÖVGÜ

09.08.2019 16:45

Bir zamanlar ÇBS boyalarıyla Türkiye’nin en önemli boya üreticilerinden birisi iken şimdi İstanbul’da açtığı mağazada zeytinyağı ticaretine başlayan Nazif Çavuşoğlu, Milas zeytinyağına övgü yağdırdı. Milas’ın memecik türü zeytinlerinden elde edilen zeytinyağının antioksidan ve polifenol oranlarının diğer bölgelerin zeytinyağlarına oranla daha yüksek olduğun belirten Nazif Çavuşoğlu “Zeytinyağı sadece bir yağ değil, bir iksir” diye konuştu. Öte yandan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Çavuşoğlu’nu arayarak Hürriyet gazetesinde yer alan haberde Milas zeytinyağını övdüğü için teşekkür etti ve Milas’a davet etti.

Hürriyet Gazetesi’nin 21 Temmuz 2019 tarihli sayısının Ekonomi sayfasında yer alan  haberde, bir zamanların ünlü boya sanayicisini Nazif Çavuşoğlu‘nun Milas zeytinyağlarından övgüyle söz ettiği bir haber yayınlandı. Jale Özgentürk‘ün haberinde,  ÇBS marka boyalarla yakın zamana kadar Türkiye’nin en önemli boya üreticilerinden birisi olan Nazif Çavuşoğlu’nun aynı zamanda İstanbul Sanayi Odasının da aralarında olduğu birçok iş örgütünde başkanlık ve yöneticilik yaptığı belirtiliyor. Çavuşoğlu’nun, daha gençlik yıllarında babasının firmasından ayrılarak kendi işini kurduğu anlatılıyor ve son olarak da yeme içme sektörüne girdiği ifade ediliyor. Çavuşoğlu’nun, İstanbul’da, Maslak 42 adlı bir alışveriş merkezinde Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen lezzetlerin yer aldığı “Lezzet Müzesi”nde Çavuşoğlu’nun bir mağaza ve restoran açtığı anlatılıyor.

Haberde, Çavuşoğlu’nun “Yeme içmeye çok meraklıydım. Şarap ve zeytinyağı çok ilgimi çekiyordu. Urla’da bağım ve zeytinliğim vardı. Araştırma yaptım, bağcılık mı, zeytinyağı mı, diye. Zeytinyağının geleceğini hem Türkiye hem de global ölçekte iyi olduğunu gördüm. ABD, Uzakdoğu zeytinyağını yeni keşfediyor. Ve girdim. İçine girdikçe de heyecanım arttı” dediği yer alıyor.

Haberde, “Kusursuz ve nitelikli” zeytinyağına ilgi duyduğunu anlatan Nazif Çavuşoğlu  “Kusursuz ve nitelikli zeytinyağı kavramının en önemli argümanı sağlık. Bu tür zeytinyağı üreteci sayısı çok az. küçük çaplı üreticiler. İş başında iş sahibinin olduğu, çağdaş yöntemleri kullanarak üretim yapan 8 – 10 firma var. Bunların diğer genelden ayrıştırmak için çok önemli çabalar göstermeleri gerekiyor. bu bir yağ değil, bir iksir” diye ifade ediyor.

MİLAS ZEYTİNYAĞINA ÖVGÜ

Kendi zeytinyağına “Deli Dane” adını verdiğini belirten Çavuşoğlu, Milas zeytinyağından da övgü ile söz ederek “Bu tür zeytinyağlarında antioksidan ve polifenol oranları önemli. Milas memecik zeytinlerini de bunun için seçtim. Milas zeytinyağında bu değerler yüksek” diye anlatıyor.

Dünyada zeytinyağı için çalışmalar yapıldığından ve yakın zamanda zeytinyağının eczanelerde satılacağından söz eden Çavuşoğlu zeytinyağının mutlaka çok iyi korunması gerektiğini de belirterek “Zeytinyağının kapağı hep kapalı tutulmalı. Küçük ambalalajlarda almalıyız. Isı ve ışık en büyük düşman. Molekülleri tahrip ediyor. Bir zeytinyağımızı 16 – 18 derecede soğuk zincirde saklıyoruz” diye belirtiyor.

MİTSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI REŞİT ÖZER DAVET ETTİ

Öte yandan Nazif Çavuşoğlu‘nun zeytinyağını ve özellikle de memecik türü zeytinlerden elde edilmiş Milas zeytinyağını öven haberinin Hürriyet gazetesinde yayınlanmasından sonra Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, kendisini telefonla arayarak Milas’a ve Kasım ayında yapılacak 6. Milas Zeytin Hasat Şenliğine davet etti. Milas zeytinyağını övdüğü için Nazif Çavuşoğlu’na teşekkür eden Reşit Özer, Milas zeytinyağının kalitesini coğrafi işaretle tescillendirdiklerini, coğrafi işaretle birlikte markalaşmanın da arttığını belirterek Çavuşoğlu’nu Milas’a ve Kasım ayında 6’cısı yapılacak Milas Zeytin Hasat Şenliğine davet etti.