MİTSO'ya hoşgeldiniz. Bugün: 24 Şubat 2020, Pazartesi




Hürriyet Ege 35’de Deniz Sipahi’den “Bir Milas Öyküsü”

Hürriyet Ege 35’de Deniz Sipahi’den “Bir Milas Öyküsü”

Hürriyet Gazetesinin köşe yazarlarından Deniz Sipahi, gazetenin Ege 35 ekinde Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile Odanın Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’den övgüyle söz ederek Milas’ı anlatan bir yazı kaleme aldı. Gazetenin 3 Ekim tarihli sayısında yayınlanan yazıda Milas’ı çok yakından takip ettiğini belirten yazar, Milas’ın coğrafi işaretli ürünü olan Milas zeytinyağını ve zeytinyağının Milas ekonomisindeki yerini anlattı.

            Deniz Sipahi yazısının girişinde “Bugün Milas’tan bahsedeceğim. Türk ekonomisine önemli katkılar sunan yerlerden biridir Milas… Sadece zeytinde değil; kültür balığında, balda, halıda, önemli bir adrestir” diye yazmış.

            Yazısının devamında; Türkiye’de üretilmekte olan levrek ve çipura türü kültür balığı üretiminin de yüzde 68’inin Milas’ta yapılmakta olduğunu belirten Deniz Sipahi yazısında ayrıca çam balının da üretim merkezinin Milas olduğunu vurguluyor. Milas gibi örnekleri gördükçe moralinin yerine geldiğini anlatan Deniz Sipahi’nin yazısının son bölümü şöyle bitirmiş:

            “Moralim yerine geliyor

            Bazı yerler gelip geçilenyer gibi görülür. Büyük ihtimal Bodrum’a, Marmaris’e, muğla’ya giderken Milas’ın önünden geçip gidiyoruz. Ben Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer yerindeyse, mutlaka bir kahvesini içerim. Çünkü her seferinde yeni şeyler anlatır. Ben de yeni sözler duymaya meraklıyım. Son uğradığımda da bunları öğrendim. Aslında aldığım notlar uzun, onları da yazacağım. Ama şu bir gerçek… Türkiye’de Milas gibi çok örnek var.

            Yani ekonominin içinde, sosyal ve kültürel hayata da destek veren yerler bunlar…

            Vakit buldukça gidiyor ve buralara hayat veren insanlarla vakit geçiriyorum. Ham siyasetin o kısır gündeminden uzaklaşıyorum, hem de bu örnekleri gördükçe moralim yerine geliyor”