DOLAR
35,1981
EURO
36,7471
ALTIN
2.968,65
BIST
9.724,50










İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasının bazı maddelerinin yürürlüğe giriş tarihi ertelendi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasının bazı maddelerinin yürürlüğe giriş tarihi ertelendi.
20.09.2016 14:04
0
A+
A-

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ USTALIK EĞİTİMİ DÜZENLİYOR

*50’den az çalışanı olan az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde iş güvenliği ve işyeri hekimi bulundurma zorunluluğu kapsamında İSG hizmet alımının sorumluluğu 1 yıl ertelendi.

*Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışanların eğitimi kapsamında Milas İlçe Halk Eğitimi Merkezi tarafından 17 işkolunda mesleki eğitim düzenleniyor.

*İlçe Halk Eğitimi Merkezi tarafından yapılan açıklamada, yasada yapılan değişiklikle tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışanların ve çalıştıranların cezalı duruma düşmemeleri için eğitim alma süresi 1 Ocak 2017’de sona eriyor.

İş sağlığı ve Güvenliği (İSG) Yasasının 1 Temmuz 2016 itibariyle başlayan yükümlülüğü; kamu kurumları ile 50’den az çalışanı olan az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi İSG_Katip ataması ve sürekli İSG hizmet alınması sorunluluğunda 01.07.2017 tarihine kadar 1 yıl erteleme yapıldı. Yürürlüğe giriş süresi 1 yıl ertelenen yasa maddesi dışında diğer tüm yasal sorumluluklar ise devam ediyor.

7 Eylül 2016 tarihinde Resmi gazetede ”Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair” başlığı altında yayınlanan  6745 sayılı kanun ile birlikte 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanunun 38. maddesinde belirtilen 6. ve 7. maddelerin uygulama yükümlülükleri, kamu kurumları sayılan işyerlerinde ve 50′ den az çalışanı olan özel işletmelerde 1/7/2016 tarihinden 1/7/2017 tarihine ertelendi. Kamu kurum ve kuruluşlarında memur çalışanlar için ve 50 den az çalışanı olan özel işletmelerde İSG profesyoneli istihdam zorunluluğu 1 Temmuz 2016 tarihinden 1 Temmuz 2017 tarihine ertelendi.

ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE ÇALIŞANLAR İÇİN MİLAS HALK EĞİTİMİ KURS AÇIYOR

İş Sağlığı ve Güvenliği yasasının bazı maddelerinin yürürlüğe giriş tarihinin ertelenmesi üzerine Milas İlçe Halk Eğitimi Merkezi tarafından ustalık eğitimi düzenleniyor. 17 işkolunda düzenlenecek eğitimler için ilgililerin Milas İlçe Halk Eğitimi Merkezi’ne başvurarak dilekçe belgesi doldurmaları gerekiyor.

Milas İlçe Halk Eğitimi Merkezi tarafından ustalık eğitiminin düzenleneceği iş kolları şunlar:

1- Ahşap kalıpçısı

2- Alçı sıva uygulayıcısı

3- Betoncu

4- Endüstriyel boru montajcısı

5- İnşaat boyacısı

6- Panel kalıpçısı

7- Ses yalıtımcısı

8- Su yalıtımcısı

9- Yangın yalıtımcısı

10- Alçı levha uygulayıcısı

11- Betonarme demircisi

12- Duvarcı

13- Isı yalıtımcısı

14- İskele kurulum elemanı

15- Seramik karo kaplamacısı

16- Sıvacı

17- Tünel kalıpçısı

Milas İlçe Halk Eğitimi Müdürü Tunahan Bayram; ustalık eğitimi almak zorunda olanlar için yasanın yürürlüğe giriş tarihinde yapılan ertelemenin ustalık eğitimi almak zorunda olanlar için büyük bir fırsat olduğunu belirterek ilgililerin bir an önce Halk Eğitimi Merkezi’ne başvurup kayıtlarını yaptırmaları gerektiğini söyledi. Tunahan Bayram, eğitimin 40 saat süreceğini ve kursu başarıyla bitireceklere ustalık belgesi verileceğini ifade etti. Bayram, başvuruda bulunmak isteyenlerin sadece kimlikleri ve kimlik fotokopileri ile gelmelerinin yeterli olduğunu belirtti.

MİTSO ÜYELERİNE DUYURACAK.

Milas İlçe Halk Eğitimi Müdürü Tunahan Bayram, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i ziyaret ederek ustalık belgesi alma zorunluluğunun yürürlüğe giriş tarihinin ertelenmesi üzerine ustalık eğitimi kursları açacaklarını bildirdi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de sürenin uzatılmasının tüm ilgililerin yararına olduğunu belirterek açılacak kurslar hakkında ilgili oda üyelerine duyuruda bulunulacağını ifade etti.