İSTANBUL’DA 21 ARALIK’TA ZEYTİNYAĞI TADIM EĞİTİMİ YAPILACAK

11.12.2013 11:07

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’na Zeytindostu Derneği’nden bildirildiğine göre: 21 Aralık 2013 Cumartesi günü İstanbul’da Hakkı Usta Oğulları Makine Sanayi’nin sponsorluğunda zeytinyağı tadım eğitimi yapılacak. Katılacakların kişi başına 125 TL ödeyeceği eğitimde katılımcılara eğitim sonunda birer katılım belgesi verilecek. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas zeytinleri ve yağlarına coğrafi işaret alınmasıyla birlikte fabrikalarda elde edilen zeytinyağlarının markalanabilmesi için tadım uzmanlarına ihtiyaç duyulacağını belirterek Milaslıları şimdiden uzmanlık eğitimine çağırdı.
Zeytinciliğin geliştirilmesi ve tanıtımı için faaliyetlerini sürdürmekte olan Zeytindostu Derneği’nin 11. Zeytinyağı Tanıtım ve Tadım etkinlikleri bu kez Hakkı Usta Oğulları Makine Sanayi‘nin sponsorluğunda 21 Aralık Cumartesi günü İstanbul’da yapılacak. Saniter Laboratuar‘ının ev sahipliğinde yapılacak eğitimlerde, üretici ve tüketici farkı gözetmeksizin her kesimde zeytinyağı tadım kriterleri konusundaki bilincin arttırılması ve zeytinyağının duyusal kriterleri açısından tanıtımının yapılması amaçlanıyor. 20 kişilik öğrenci kontenjanı bulunan eğitim için kişi başına eğitim ücretinin 125 TL olduğu ifade edildi. Sektörün yaşadığı kalite sorununu çözebilmek ve iç tüketimi arttırabilmek için duyusal kriterler konusunda bilinçlenmenin hayati önem taşıdığını belirten Zeytindostu Derneği yönetimi, tadım eğitimleri sonucunda tüketicinin doğru zeytinyağını tanımasını ve tüketmesini sağlanmasına katkı sağlayacağını belirttiler. Dernek yönetimi tarafından yapılan açıklamada, tadım etkinliğinin ayda bir kez düzenleneceği ve katılımcılara eğitim sonunda birer katılım belgesi verileceği belirtildi.

21 Aralık’ta İstanbul’da yapılacak zeytinyağı tadım eğitimine katılacakların katılım veya eğitim hakkında bilgi edinmek isteyenlerin: 0 232 422 01 02 ve 0 532 540 05 86 numaralı telefonlarla sedefc.seven@gmail.com internet adresini arayabilecekleri bildirildi.

Zeytinyağı tadım eğitimi için belirtilen eğitim programı ve ayrıntılar şöyle:

Eğitim Tarihi : 21.12.2013 Cumartesi
Eğitim Yeri ve Saati : Saniter Laboratuarı eğitim salonu – 9.30
Eğitim yeri adresi: Yenisahra mahallesi Fatih caddesi no:18/20 Ataşehir / İSTANBUL

Eğitim Programı:
9.00 – 9.30      Kayıt
9.30 – 10.45    Zeytinyağının Proses aşamaları
10.45 – 11.00  Ara
11.00 – 12.15  Zeytinyağının Stoklanması ve ambalajı
12.15 – 13.30  Öğle Arası
13.30 – 14.30  Zeytinyağında duyusal kriterler
14.30 – 14.45  Ara
14.45 – 15.45  Zeytinyağı tadımı
15.45 – 16.00  Ara
16.00 – 17.30  Zeytinyağı tadımı

Bir derse katılabilecek öğrenci kontenjanı : 20 kişidir.
Eğitim ücreti: bir kişi 125 lira
Banka Bilgileri: AKBANK IBAN NO: TR 25 0004 6001 0288 8000 0169 00

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer :

Zeytine patent alınca zeytinyağı tadım uzmanlarına ihtiyacımız olacak”

MİTSO yönetimi olarak Milas zeytin ve zeytinyağının tanıtımı için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirten Reşit Özer, Milas zeytin ve zeytinyağına coğrafi işaret patenti alınmasının ardından zeytinyağlarının coğrafi işaret normlarına uygun olup olmadığını belirlemek için zeytinyağı tadım uzmanlarına ihtiyaç olacağını söyledi. Coğrafi işaret tescili alınması için çalışmaların sürmekte olduğunu belirten Reşit Özer “Zeytinlerimiz ve zeytinyağımız coğrafi işaret kapsamında tescillenince fabrikalarda elde edilen zeytinyağının coğrafi işaret normlarına uyup uymadığının belirlenmesi gerekecek. Bunun için de tadım uzmanlarına ihtiyacımız var. Tadım uzmanları, zeytinyağının Milas’ın memecik zeytinlerinin özelliklerini taşıdığını onaylarsa zeytinyağına Milas markası vurulabilecek. Zeytinyağına coğrafi işaret olarak Milas markasının vurulmasıyla birlikte yağın alım satım değeri kendiliğinden yükselirken tanıtım ve pazarlama bakımından da avantaj sağlayacak. Bu nedenle yakın gelecekte zeytinyağı tadım uzmanlarına ihtiyacımız olacak. Milaslıları şimdiden tadım uzmanı eğitimi almalarını öneriyoruz” dedi.