İYİ PARTİ MİLAS İLÇE YÖNETİMİNİN MİTSO’YA ÖNERİSİ; “DOĞALGAZ YERİNE GÜNEŞ ENERJİSİ ÇOK DAHA EKONOMİK OLUR”

14.01.2019 15:27

*Yerel seçimlere yönelik çalışmalarını sürdürmekte olan İYİ Parti Milas İlçe Yöneticileri Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, uzun süredir Milas’ın gündeminde olan doğalgaz konusuna da değinerek doğalgaz yerine güneş enerjisine yönelmenin çok daha ekonomik olacağını ileri sürdü.

*MİTSO’nun Milas ürünlerine coğrafi işaret alınması ve tanıtımı için yaptığı çalışmaları çok beğendiklerini belirten Mehmet Çayırlı partileri ile CHP arasında sürmekte olan ittifak görüşmelerinin sonucuna göre kısa sürede Milas’ta belediye başkanlığına aday gösterip göstermeme durumunun açıklık kazanacağını söyledi.

Yaklaşan yerel seçimlere yönelik siyasi partiler meslek odalarını ziyaretlerini sürdürürken Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin ardından Mehmet Çayırlı başkanlığındaki İYİ Parti Milas İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında partileri ile CHP arasında genel merkezler düzeyinde sürmekte olan ittifak görüşmelerinin sonucuna göre Milas’ta aday gösterip göstermeme durumunun netleşeceğini ifade eden Mehmet Çayırlı “Biz her iki duruma da hazırlıklıyız” dedi.

İYİ Parti Milas İlçe Yönetimi, MİTSO’yu ziyaret etti. İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı başkanlığında yapılan ziyarete Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ayşe Tavaslı, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kasım Özkan, partinin İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Akbay,  İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Recep Uzun, Tacettin Yıldız, Levent Tavaslı, Yavuz Doğru, Özcan Gül ve Meryem Çaylı katıldılar.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, MİTSO Meclis Başkan Yardımcısı Mustafa Turhan, Meclis Üyeleri Kemal Necipoğlu, Kadir Karagülle ve Yönetim Kurulu Üyesi Soner Çamlıbelen tarafından karşılanan İYİ Partililer yaklaşan yerel seçimlere yönelik olarak Muğla ve Milas ile ilgili gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundular.

İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı halen partileri ile CHP arasında genel merkezler düzeyinde görüşmelerin sürdüğünü, görüşmeler kapsamında Muğla’da bazı ilçelerin belediye başkanlıklarının da görüşme kapsamında bulunduğunu belirterek “Görüşmeler nasıl sonuçlanır, bilmiyoruz. Fakat görüşmelerin sonucuna göre Milas’ta da belediye başkanlığına partimiz tarafından aday gösterip göstermeme durumu açıklık kazanacak. Biz de kendimizi buna göre hazırlıyoruz. Eğer ittifak sağlanamazsa biz belediye başkanlığı ve belediye meclis üyelikleri için kendi adaylarımızı çıkarmaya hazırız” diye konuştu.

Ziyaret sırasında MİTSO’nun çalışmalarından da övgüyle söz eden İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı “MİTSO’nun çalışmalarını takip ediyoruz. Çok güzel çalışmalarınız var. Çalışmalarınızı çok beğeniyor ve takdir ediyoruz. Özellikle düzenlemekte olduğunuz eğitimler ve Milas ürünlerine coğrafi işaret kazandırılması çalışmalarınız çok önemli. Halıcılık Milas için çok önemliydi. Ne yazık ki pek çok kişi artık halı dokumayı bıraktı. Sizler sayesinde halıcılık yeniden canlanırsa halı dokunan ev ekonomilerine önemli katkı sağlar… Ayrıca doğalgaz da çok önemli. Milas’ın hava kirliliği bildiğiniz gibi çok kötü durumda. Bu çalışmalarınızın hepsi de bizi ilgilendiriyor. Ancak biz doğalgaz konusunda farklı düşünüyoruz. Güneş enerjisini tercih ediyoruz. Milas yılın 12 ayı güneş alan bir yer. Milas’ta da doğalgaz yerine güneş enerjisi tercih edilmeli. Çünkü güneş enerjisi hem doğalgaza göre çok daha ucuz, hem de dışa bağımlılığı yok.  Bir an önce Milas’ın bu hava kirliliğinden kurtarılması gerekiyor” dedi.

Ziyaret sırasında İYİ Parti yöneticilerinden Levent Tavaslı da biyogazdan enerji üretiminin düşünülüp düşünülmediğini sordu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de İYİ Parti yöneticilerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek Odanın çalışmalarını anlattı. Milas halılarının coğrafi işaretinin alınmasından sonra Halk Eğitimi Merkezi ve Meslek Yüksekokulu işbirliğinde köylerde coğrafi işaret standartlarına uygun halı dokunması için kurslar düzenlendiğini ifade eden Reşit Özer “Bu kurslara katılacak olanlara biz de MİTSO olarak halı ipi desteği verdik. Dokunacak halıların satışına da destek olacağız. Milas’ta halıcılığını yeniden canlandırmak istiyoruz” dedi. Reşit Özer, Milas’a yeni ve modern bir fuar alanı kazandırmak için de çalışmaların sürdüğünü de ifade ederek “Bu yıl Şubat ayında Evlilik Fuarı, Mart ayında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Nisan ayında da Yapı, Dekorasyon Fuarı düzenleyeceğiz. Eğer Modern bir fuar alanımız olursa düzenlenecek fuar sayısı daha da artar. Bodrum’u da bu işin içine katarsak fuar alanını daha aktif kullanabiliriz. Bence Bodrum da bu işin içinde olmalı” diye konuştu.