DOLAR
36,4145
EURO
38,3388
ALTIN
3.444,89
BIST
9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
7°C
Muğla
7°C
Açık
Pazartesi Hafif Kar Yağışlı
6°C
Salı Az Bulutlu
12°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
10°C

İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği 8. olağan genel kurulu İzmir Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği 8. olağan genel kurulu İzmir Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
25.01.2023 13:49
824
A+
A-

İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği 8. olağan genel kurulu İzmir Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
Yoğun katılımla gerçekleşen genel kurula Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Başkanı Reşit Özer de katıldı. Program, İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Naci Ölçen’in konuşmasıyla başladı. Sektörle ilgili problemleri dile getiren A. Naci Ölçen; şirketlerin akredite edilmeleri gerektiğini, bunun alt yapısı için ihtisaslaşmanın şart olduğunu ifade etti.
Daha sonra genel kurulda konuşma yapan Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Başkanı Reşit Özer de geçmişten günümüze kadar halıcılık sektörünün önemini anlattı. Özer “Milas, Türk el halıcılığında özgün bir yere sahiptir. Milas’ta yüzlerce yıldır dokunmakta olan Milas el halıları yöremizin en köklü kültür miraslarındandır. Milas halıcılığı 17. yüzyıl sonlarından itibaren gelişmeye başlamıştır. Cumhuriyet döneminde de Milas’ta halıcılık canlı bir sektör olmaya devam etmiştir. Milas el halıları yüzyıllardır bölgemizin önemli ihraç ürünlerindendir. Biz de MİTSO olarak Milas Halılarının Coğrafi İşaret Tescilini alarak bölgemizin köklü mirasını koruma altına alarak gelecek nesillere aktarılmasını sağladık. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu ve MİTSO olarak proje kapsamında Milas Balcılar köyünde kurulan KİKA Kadın Kooperatifine halı ipi desteği vererek halı dokumacılığımızın sürdürülebilirliğine katkı sağladık. Doğayla iç içe yaşam sürdüren köylülerimiz, hemen her bitkiden yararlanarak çeşitli renkler elde ederek dokuduğu Milas halısına sevincini, acısını aktarmıştır. Kısacası Milas Halıları gönüllere serilen hazinedir. Bunu yaşatmak için de elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası | Hayıtlı Mah. 23 Nisan Bulvarı No:172 Mİlas / MUĞLA | Tel : (0252) 512 1118 - 512 9009 - 5128275
Fax : (0252) 512 8999 | info@mitso.org.tr