Milas 4. Zeytin Hasat Şenliği 25 / 26 Kasım’da “MİLAS ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİ HEP DEVAM EDECEK”

Milas 4. Zeytin Hasat Şenliği 25 / 26 Kasım’da  “MİLAS ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİ HEP DEVAM EDECEK”
31.05.2017 15:58

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek Milas Zeytin Hasat Şenliği 25 / 26 Kasım’da yapılacak. Zeytin Hasan Şenliği Düzenleme Komisyonu’nun toplantısına başkanlık eden Kaymakam Eren Arslan, şenliğin Milas zeytin ve zeytinyağı için önemini vurgulayarak “Milas Zeytin Hasat Şenliği hep devam edecek” dedi.

Milas Zeytin Hasat Şenliği Düzenleme Komisyonu, Kaymakam Eren Arslan başkanlığında zeytinyağı sektörü temsilcileriyle bir toplantı yaptı. Toplantıya Muğla S.K.Ü. Milas Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Figen Çukur, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Eşref Arslan, MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, TARİŞ 153 No’lu Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı Kamil Gül, Zeytindostu Derneği’nden Feridun Kaykı, AREGELA Sınır Tanımayan Şefler Derneği Başkanı Ahmet Çetin ile diğer komisyon üyeleri ve zeytinyağı sektörünün temsilcileri katıldılar.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Milas Kaymakamı Eren Arslan kendisinin Milas’a yeni atanmış olması nedeniyle şenliğe ilk kez katılacağını belirterek “Bu şenlik benden önce Sayın Kaymakam Fuat Gürel döneminde başlamış. Milas’a geldikten sonra şenlik hakkında hep olumlu sözler duydum. Milas’ın zeytinciliğine ve zeytin üreticisinin bilinçlenmesine önemli katkısı olacak bu şenlik benim zamanımda da, benden sonra da hep devam edecek.” diyerek zeytinyağı üreticilerini bu şenliğe destek vermeye davet etti.

Zeytin Hasat Şenliği Düzenleme Komisyonu’nda MİTSO adına görev alan odanın Ar-Ge ve Dış İlişkiler Memuru Gülay Aytaç’ın, komisyon olarak bugüne dek yapılan çalışmaları özetlemesi ve şenliğe davet edilecek kişiler ve şenlik taslak programı ilgili olarak bilgi vermesinin ardından MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer bir konuşma yaptı. Özer konuşmasında MİTSO olarak Milas zeytinyağına coğrafi işaret alındığını ifade etti. Coğrafi işaret tescilinin Milas zeytinyağının tanıtımına ve piyasada değer bulmasına çok büyük bir katkı sağlayacağını anlatan Reşit Özer, Zeytin Hasat Şenliği’ne verdikleri önemi de belirterek “MİTSO olarak Milas Zeytin Hasat Şenliği’ne her zaman destek vereceğiz” dedi.

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı da konuşmasında üç yıldır yapılmakta olan Milas Zeytin Hasat Şenliği’nin bu yıl 4’üncüsünün yapılacağını anlatarak “Zeytin Hasat Şenlikleri Milas’a ve Milas’ın zeytin üreticisine hiçbir şey kazandırmamıştır, denilemez. Bu şenlik sayesinde zeytin ve zeytinyağı üreticisinde giderek bir bilinç oluştuğunu görmekteyiz. Milas zeytinyağının kalitesini arttırmak için daha önce erken hasat ve soğuk sıkım yöntemi hiç bir şekilde konuşulmazken şimdi herkes tarafından konuşulmaya başlamıştır. Bu bilinçlenme zamanla daha da artacak ve Milas zeytinyağı hak ettiği yere mutlaka gelecektir” dedi.

Milas 4. Zeytin ve Zeytinyağı Şenliği hazırlıklarıyla ilgili toplandı daha sonra şenliğin daha verimli geçmesi ve zeytinyağı kalitesinin arttırılması ile ilgili çeşitli önerilerin dile getirilmesiyle sona erdi.