Milas Yağlı Zeytini Posta Gazetesi’nin İzmir ekinde

04.10.2019 16:26

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Milas yağlı zeytinine coğrafi işaret almasının basındaki yankıları sürüyor. Yerel ve ulusal ölçekte yayın yapan birçok gazetede MİTSO’nun Milas yağlı zeytinine coğrafi işaret almasıyla ilgili haberler yer alırken son olarak Posta Gazetesi’nin Posta İzmir ekinde de “Milas yağlı zeytini coğrafi işaretli oldu” başlığıyla bir haber yayınlandı. Haberde “Milas’ta, yörenin yerel ağaç türü olan memecik türü zeytinlerden yüzlerce yıldır geleneksel yöntemlerle sofralık olarak hazırlanmakta olan Milas Yağlı Zeytini de artık coğrafi tescilli oldu. Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Başkanı Reşit Özer, Türk Patent ve Marka Kurumu’na yaptığı başvurunun kabul edildiğini  açıkladı” deniliyor. Haberin devamında “Milas El Halısı, Milas Zeytinyağı, Milas Tepsi Böreği’nden sonra dördüncü coğrafi işaretli ürünü  Milas Yağlı Zeytini oldu” diye belirtiliyor.