Muğla Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar ve Milas Vergi Dairesi Müdürü Fırat Altan MİTSO’da “YAPILANDIRILAN KAMU BORÇLARINDA SON ŞANS 31 MAYIS'”

Muğla Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar ve Milas Vergi Dairesi Müdürü Fırat Altan MİTSO’da  “YAPILANDIRILAN KAMU BORÇLARINDA SON ŞANS 31 MAYIS'”
12.05.2017 16:51

19 Ağustos 2016 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu kapsamında yapılandırılan kamu borçlarının taksitlerini zamanında ödenmeyenlerin haklarını yitirmemek için taksit tutarlarını, geç ödeme zammı ile birlikte ödeyebilecekleri son tarihinin 31 Mayıs olduğunu hatırlatmak üzere Muğla’nın ilçelerini ziyaret eden Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar, Milas Vergi Dairesi Müdürü Fırat Altan ile birlikte MİTSO’yu ziyaret etti. Vergi Dairesi Başkanı Bayar, yapılandırılması ihlal olan borçluların, ödemeleri gereken taksit tutarlarını, geç ödeme zammı ile birlikte 31 Mayıs’a kadar ödememeleri durumunda kanundan yeniden yararlanma hakkına kavuşacaklarını belirtti.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Çorbacı ve Genel Sekreter Kazım Sarıoğlu tarafından konuk edilen Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar ve Milas Vergi Dairesi Müdürü Fırat Altan, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu kapsamında hatırlatmada bulundular.

Muğla Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar 2016 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı Kanun ile vergi yükümlülerine kamuya olan borçlarını azaltma, bu borçlarını taksitler halinde ödeyebilme, vergi ihtilaflarının sonlandırılması, devam eden vergi incelemeleri için bu kanun hükümlerinden yararlanılabilmesi, geçmiş yıl beyanlarının arttırılmasıyla vergi incelemesine muhatap olunmaması, unutulmuş, eksik beyan edilmiş vergiler için pişmanlık beyanında bulunulabilmesi ve işletme kayıtlarının gerçek duruma uygun hale getirilmesi gibi kolaylıklar getirildiğini anlattı. Buna rağmen kanundan yararlanabilme süresi içinde taksitlerini ödemeyen vergi mükellefleri için yapılan düzenleme ile kendilerine 31 Mayıs 2017 tarihine dek süre tanındığını ifade etti. Buna rağmen taksitlerin ödenmemesi durumunda ilgili vergi mükelleflerinin kanundan yararlanma haklarını kaybedeceklerini anlatan Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar “Özellikle birikmiş borçların ödenmesine büyük kolaylık sağlayan 6737 sayılı Kanundan yararlanmak için tanınmış olan bu son şansın kaçırılmaması gerekir” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar ile Milas Vergi Dairesi Müdürü Fırat Altan’ın ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti ifade ederek “Uyarılarınız ve hatırlatmalarınız için teşekkür ederiz. Üyelerimizin, böyle bir avantajlı durumdan yararlanma şanslarını kaybetmemeleri için hatırlatmada bulunacağız” dedi.