Uygarlığın ışığı öğretmenlerimiz; 24 Kasım Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

25.11.2013 10:48

Atatürk öğretmenlerimize diyor ki;

•   Cumhuriyet sizden “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller ister. ( 25.081924, Öğretmenler Birliği Kongresi Üyelerine. )

•   Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır…( 25.08.1924, Öğretmenler Birliği Kongresi Üyelerine. )

•   Öğretmenler!… Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir. (25.08.1924, Öğretmenler Birliği Kongresi Üyelerine.)

•   Öğretmenler her fırsattan istifade ederek halka koşmalı, halk ile beraber olmalı ve halk, öğretmenin çocuğa yalnız alfabe okutur bir varlıktan ibaret olmayacağını anlamalıdır. ( 07.071927, Dolmabahçe Sarayı, İstanbul Öğretmenler Heyetine Demeç. )

•   Öğretmenler! Erkek ve kız çocuklarımızın, aynı şekilde bütün öğretim basamaklarındaki eğitimleri uygulamalı olmalıdır. Yurt evladı, her öğrenim basamağında, ekonomik hayatta başarılı, iz bırakan, eser sahibi olacak şekilde bilgilerle donatılmalıdır. Ulusal ahlâkımız, çağdaş esaslarla ve hür fikirlerle artırılmalı ve takviye olunmalıdır. Bu çok mühimdir, bilhassa nazarı dikkatinizi çekerim… Sizin başarınız Cumhuriyetin başarısı olacaktır. (25.08.1924, Öğretmenler Birliği Üyelerine.)

•   Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir Öğrenci her ne yaşta ve sınıfta olursa olsun, onlara geleceğin büyükleri gözüyle bakacak ve öyle davranacaksın. (1930)

Sevgili, fedakar, çalışkan, örnek ve öncü öğretmenlerimiz;

Dünyada hiçbir mesleğin sizin mesleğiniz kadar kutlu olmadığının inancıyla, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlattığı çağdaş uygarlık yolunda yürüyen öğretmenlerimizin gününü kutlar, öğretmenlik mesleğine ve onuruna yaraşır yaşam koşullarında, çağdaşlık ve uygarlık yolunda sizin başarınızın Cumhuriyetimizin ve tüm insanlığın başarısı olacağına inancımızı bir kez daha belirterek sağlıklı, mutlu, huzurlu, başarılı bir mesleki yaşam dileriz.

MİLAS

TİCARET VE SANAYİ ODASI