SALI GÜNÜ MİTSO’DA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI ÇALIŞTAYI

21.11.2013 16:51

Reşit Özer başkanlığındaki MİTSO yönetimi tarafından uzun süredir sürdürülmekte olan Milas’ın zeytin ve zeytinyağının markalaşması ve tanıtımı çalışmaları kapsamında Salı günü bir çalıştay düzenleniyor. MİTSO yönetiminin girişimi ile Milas Kaymakamlığı, Tarım İlçe Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı ve TARİŞ Milas Zeytinyağı Kooperatifinin işbirliğinde düzenlenecek olan Milas Zeytin ve Zeytinyağı Çalıştayı, MİTSO toplantı salonunda 26 Kasım 2013 Salı günü, saat 13.00’te başlayacak.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in de katılması beklenen Zeytin ve Zeytinyağı Çalıştayı, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eşref Arslan’ın konuşmalarıyla açılacak.

Milas Zeytin ve Zeytinyağı Çalıştayı daha sonra Milas İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Ziraat Yüksek Mühendisi Erizan Yılmaz, Milaslı zeytin ve zeytinyağı üreticisi Ali Osman Menteşe, Zeytincilik Araştırma İstasyonundan Dr. Ünal Kaya, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Murat Boyacı’nın konuşmalarıya sürecek. Çalıştay daha sonra yöneltilecek soruların yanıtlanması ve görüşlerin paylaşılmasıyla sona erecek.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, yönetime geldiklerinden beri Milas zeytinciliğinin geliştirilmesi, tanıtılması ve tescillenmesi konusunda yoğun bir çalışma sürdürdüklerini belirterek “Bu çabalarımızı Salı günü düzenlenecek bir çalıştayla sürdürmek istiyoruz. Milas Kaymakamlığı, İlçe Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Tariş ile elbirliği yaparak düzenleyeceğimiz Milas Zeytin ve Zeytinyağı Çalıştayımız, zeytin üreticimizden zeytinyağı fabrika işletmecimize, zeytin ve zeytinyağı ticareti yapanlardan zeytin ve zeytinyağı tüketicisine kadar pek çok kesimin bilgilenip bilinçlenmesini amaçlamaktadır. Sayın Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i de davet ettiğimiz çalıştayımızın verimli geçeceğine yürekten inanıyorum. Milas’ın zeytin ve zeytinyağının geliştirilmesi, tanıtılması, markalaşması hakkında söyleyecek sözü, paylaşılacak fikri olan herkesi çalıştayımıza davet ediyorum” diye konuştu.