12. KARİA, KARİALILAR VE MYLASA SEMPOZYUMU BAŞLIYOR

21.08.2019 16:33

*Bu yıl 12’incisi 23 / 24 Ağustos’ta Milas’ta, Milashan Otel’de yapılacak Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu’nun ana teması Karia’nın kültleri olarak belirlendi.

*Sempozyum bu yıl, Burgaz Kazısı Başkanı Prof. Dr. Numan Tuna ve Halikarnassos üzerine çalışmalarıyla bilinen Danimarkalı arkeolog Prof. Dr. Poul Pedersen’in onuruna düzenleniyor.

*Bu yıl Karia’nın kutsallarını konu edinen sempozyumda Türk, İtalyan, Danimarkalı, Belçikalı, Fransız, Alman ve İsviçreli ve ABD’den arkeologlar bildiriler sunacaklar.

12. Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu 23 / 24 Ağustos Cuma ve Cumartesi günleri Milas’ta, Milashan Otelde yapılacak. Bu yıl, Datça’nın Burgaz Kazısı Başkanı Prof. Dr. Numan Tuna ile yıllarca Halikarnassos üzerine çalışmaları olan Danimarkalı arkeolog Prof. Dr. Poul Pedersen onuruna yapılacak. Cuma ve Cumartesi günleri saat 10.00’da başlayacak sempozyumda Türkiye’nin birçok üniversiteden arkeolog ve kazı başkanlarının yanısıra, İtalya, Danimarka, Belçika, Fransa, Almanya, İsviçre ve ABD’nin dünyaca ünlü üniversitelerinden  arkeologlar her iki günde toplam 23 bildiri sunacaklar.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası, TMMOB Mimarlar Odası Milas Temsilciliği ve İMİ Kolejinin işbirliği ve desteğiyle, gazeteci Olcay Akdeniz’in organizasyonu ile düzenlenen 12. Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu’nda bu yıl ana tema “Karia’nın Kültleri” olarak belirlendi. Sempozyumda sunulacak bildirilerde Karia’da kutsal sayılan imgeler, objeler ve inançlar konusu işlenecek. Cuma ve Cumartesi günleri saat 10.00’da başlayacak sempozyum gün boyunca devam edecek.