Milasın ev sahipliği yaptığı, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yıldızlar Türkiye Şampiyonası yapıldı.

06.08.2013 17:26

Stilize ve Geleneksel olmak üzere iki dalda gerçekleşen, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yıldızlar Türkiye Şampiyonasına, Türkiye’nin dört bir yanındaki değişik illerden, kendi yöresel kıyafetleriyle kendi kültürlerini ve oyunlarını sergilemek üzere toplam 16 ekip katıldı.
Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Milas Belediyesi, Milas Kaymakamlığı ve Güllük Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen ve 2 gün sürecek olan etkinlik çerçevesinde Milas Ticaret ve Sanayi Odası olarak, yarışmaya katılan tüm halk oyunları ekibinin yemek ihtiyaçlarını, baskılı tişörtlerini, yarışma sonunda etkinliğe katılmış olan ve dereceye giren Halk oyunları ekiplerine verilecek olan kupalar, madalyalar ve plaketler odamız tarafından yaptırılmıştır.
31 Temmuz Cuma gün saat 15:00’da federasyon yetkililerinin katılımıyla kura çekimleri ve teknik toplantıları yapıldı. 1 Ağustos Cumartesi akşamı Milas Atapark’ta saat 20:00 da başlayan halk oyunları gösterileri ile tüm Milaslılar eşsiz bir gece yaşadılar.
Gerçekleşen yarışmaya; MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver TUNA, Yön. Krl. Bşk. Yrd. Hüseyin MAT ve Genel Sekreter Kazım SARIOĞLU’nun katılmış olduğu yarışmaya ayrıca, Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ali BARIŞ, CHP MYK Üyesi ve Muğla Milletvekili Fevzi TOPUZ, Milas Kaymakamı Şahin ASLAN, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Başkanı Mehmet Sertaç Şevki DEMİRTAŞ, Milas Belediye Başkanı Muhammet TOKAT, Güllük Belediye Başkanı Aytunç KAYRAKÇI, Bafa Belediye Başkanı Zühra DÖNMEZ, Beçin Belediye Başkanı Mehmet BALCI, Muğla İl Gençlik ve Spor Müdürü Burhanettin HACICAFEROĞLU, İl Genel Meclisi Üyeleri, ilçemiz kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, Oda ve Dernek yöneticileri ile yaklaşık 5.000 vatandaş katıldı.
Geleneksel dalda birinci Diyarbakır Halay Gençlik Spor Kulübü…Gecede Geleneksel dalda sırasıyla sahne alan İstanbul Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu Gençlik Spor Kulübü, MUFAD Gençlik Spor Kulübü, Kayseri Dadaloğlu Spor Kulübü, Erzincan Üzümlü Belediyesi Spor Kulübü, Trabzon Beşikdüzü Spor Kulübü, Elazığ EKHOT Gençlik Spor Kulübü, Ankara Akademi Gençlik Spor Kulübü, Diyarbakır Halay Gençlik Spor Kulübü arasından;Halay Gençlik Spor Kulübü birinci,Üzümlü Belediye Spor Kulübü ikinci,Beşikdüzü Spor Kulübü ise üçüncü oldu.
Stilize dalın birincisi Fethiye Gazi İlköğretim Okulu Gençlik Spor Kulübü…Stilize dalda sırasıyla sahne alan Ankara HOYTUR Gençlik Spor Kulübü, Yeşil Giresun Belediyesi Spor Kulübü, Adana Seyhan Belediyesi Gençlik Spor Kulübü, Fethiye Gazi İ.Ö.O. G. S.K., İstanbul Pendik Atatürk İ.Ö.O. G. S.K., Isparta Yedişehitler İ.Ö.O. G. S.K., Van Eğitim Gençlik Spor Kulübü arasından;Fethiye İ.Ö.O. G. S.K. birinci,Van Eğitim Gençlik Spor Kulübü ikinci,Pendik Atatürk İ.Ö.O. G. S.K. üçüncü oldu.
Ayrıca yarışmanın düzenlenmesindeki destek ve katkılarından dolayı, THOF Başkanı Mehmet Sertaç Şevki DEMİRTAŞ tarafından MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver TUNA’ya plaket verildi.
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yıldızlar Türkiye Şampiyonası, yarışmaya katılan tüm sporculara madalyalarının takılması ve kupalarının takdim edilmesi ile sona ererken, gecenin sonunda bu etkinliğin düzenlenmesinde tüm destek verenlere THOF Başkanı DEMİRTAŞ’ın teşekkür etti.