DOLAR
34,4889
EURO
36,2166
ALTIN
2.951,99
BIST
9.367,77










Milas’ın Kırcağız mahallesinde örnek bir zeytinyağı fabrikası: “BU FABRİKAYA KASASIZ ZEYTİN VE DİP ZEYTİNİ GİREMEZ”

Milas’ın Kırcağız mahallesinde örnek bir zeytinyağı fabrikası: “BU FABRİKAYA KASASIZ ZEYTİN VE DİP ZEYTİNİ GİREMEZ”
20.01.2022 17:10
0
A+
A-

Yaklaşık 11 milyon zeytin ağacının ve irili ufaklı 70 dolayında zeytinyağı fabrikasının bulunduğu Milas’ta her yönden örnek bir fabrika daha kuruldu. Temizliği ve sıkı sıkıya uygulanan hijyen kurallarının yanısıra bu fabrikaya kasasız zeytin ve dip zeytinin girişine de izin verilmiyor.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, Milas’ın Kırcağız mahallesine kurulan yeni Milas Aegean Zeytinyağ Fabrikasını ziyaret ederek hayırlı olsun dileğinde bulundular. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Tiryakioğlu, Yönetim Kurulu Saymanı Soner Çamlıbelen, yeni fabrikayı ziyaret ettiler. MİTSO Yöneticileri, Milas Aegean Zeytinyağı Fabrikası Genel Müdürü Bayram Barun ve Üretim Sorumlusu Ziraat Teknikeri Hüseyin Bayır‘a hayırlı olsun dileğinde bulundular.

Milas Aegean Zeytinyağı Fabrikası Genel Müdürü Bayram Barun yeni kurdukları tesiste özellikle temizlik ve hijyene çok dikkat ettiklerini ve çok kaliteli üretimi yapmayı amaçladıklarını belirterek “Fabrikamızda önceliğimiz temizlik, hijyen ve kalite. Bu nedenle öncelikle zeytinin hava almasını sağlayan 1000 tane plastik kasa satın aldık. Üreticilere bu kasaları veriyoruz ve zeytinlerini bu kasalar içinde fabrikamıza getirmelerini istiyoruz. Çuval içindeki zeytinlerin girişine kesinlikle izin vermiyoruz. Dağlık bölgelerden çuval içinde gelen zeytinleri de fabrikaya girmeden kasalara boşaltıyoruz” dedi. Bayram Barun, fabrikanın içine girişte de herkesin ayağına galoş taktırdıklarını ifade ederek “Milas’ta temizlik ve hijyen bakımından örnek bir tesis olmak istiyoruz. En yüksek kalitede zeytinyağı elde etmek istiyoruz. Bu bakımdan üreticilerimize de bunun önemini anlatıyoruz” diye konuştu. Bayram Barun elde ettikleri zeytinyağlarını hava almaz krom çelik tanklarda sakladıklarını da anlatarak “Elde ettiğimiz zeytinyağlarımız için dört marka oluşturduk ve tescilini aldık. Ürünlerinizi dört farklı markayla tüketicinin ilgisine ve beğenisine sunuyoruz. Asıl hedefimiz ise ihracata yönelmek” dedi.

Fabrikanın teknik sorumlusu Ziraat Teknikeri Hüseyin Bayır da kendisinin 33 yıl İlçe Tarım Müdürlüğünde çalıştığını ve emekli olduğunu ifade ederek “33 yıllık tecrübemizi fabrikamıza taşıdık. Bu tecrübe sürecinin verdiği tecrübe ve güvenle gelen üreticilerimizi sürekli olarak erken hasat, soğuk sıkım tavsiyesinde bulunuyoruz. Soğuk sıkımın önemini anlatıyoruz” dedi. Bayır, sonraki sıkımların kalitesini etkilememesi için dip zeytini sıkmadıklarını da ifade etti.  Hüseyin Bayır,  zeytinin dalında iken herkes için eşit olduğunu, herkese eşit davrandığını da vurgulayarak “Eşitlik, hasat sürecinde, sıkım sırasına ve saklama ortamında bozuluyor. Aslında üreticiler bunlara dikkat ederlerse herkes çok yüksek kalitede zeytinyağı elde edebilir. Öyle olunca da kazançları kat kat artar. Kendileri de kazanır, ülkemiz de…” diye konuştu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer fabrikaya gelir gelmez, içeriye ilk adım atılır atılmaz tesisin temizliğine ve hijyene verilen önemin göze çarptığını belirterek Genel Müdür Bayram Barın ve Üretim Sorumlusu Ziraat Teknikeri Hüseyin Bayır’a teşekkür etti. Reşit Özer, “Biz burada temizliğiyle, hijyeni ile, düzeni ile özlediğimiz bir tesis görmenin mutluluğunu yaşadık. Milas’a böyle bir tesis kazandırdığınız için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bu örnek tesisiniz için sizleri kutluyor ve başarılar diliyorum. MİTSO Yönetimi olarak sizi kutluyoruz. Özellikle plastik kasa kullanmanız nedeniyle size ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yazı detayını buraya yazınız