DOLAR
36,4831
EURO
37,9901
ALTIN
3.356,48
BIST
9.841,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
14°C
Muğla
14°C
Yağmurlu
Salı Parçalı Bulutlu
18°C
Çarşamba Açık
20°C
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
20°C

Milas’ın Kırcağız mahallesinde örnek bir zeytinyağı fabrikası: “BU FABRİKAYA KASASIZ ZEYTİN VE DİP ZEYTİNİ GİREMEZ”

Milas’ın Kırcağız mahallesinde örnek bir zeytinyağı fabrikası: “BU FABRİKAYA KASASIZ ZEYTİN VE DİP ZEYTİNİ GİREMEZ”
20.01.2022 17:10
3.256
A+
A-

Yaklaşık 11 milyon zeytin ağacının ve irili ufaklı 70 dolayında zeytinyağı fabrikasının bulunduğu Milas’ta her yönden örnek bir fabrika daha kuruldu. Temizliği ve sıkı sıkıya uygulanan hijyen kurallarının yanısıra bu fabrikaya kasasız zeytin ve dip zeytinin girişine de izin verilmiyor.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, Milas’ın Kırcağız mahallesine kurulan yeni Milas Aegean Zeytinyağ Fabrikasını ziyaret ederek hayırlı olsun dileğinde bulundular. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Tiryakioğlu, Yönetim Kurulu Saymanı Soner Çamlıbelen, yeni fabrikayı ziyaret ettiler. MİTSO Yöneticileri, Milas Aegean Zeytinyağı Fabrikası Genel Müdürü Bayram Barun ve Üretim Sorumlusu Ziraat Teknikeri Hüseyin Bayır‘a hayırlı olsun dileğinde bulundular.

Milas Aegean Zeytinyağı Fabrikası Genel Müdürü Bayram Barun yeni kurdukları tesiste özellikle temizlik ve hijyene çok dikkat ettiklerini ve çok kaliteli üretimi yapmayı amaçladıklarını belirterek “Fabrikamızda önceliğimiz temizlik, hijyen ve kalite. Bu nedenle öncelikle zeytinin hava almasını sağlayan 1000 tane plastik kasa satın aldık. Üreticilere bu kasaları veriyoruz ve zeytinlerini bu kasalar içinde fabrikamıza getirmelerini istiyoruz. Çuval içindeki zeytinlerin girişine kesinlikle izin vermiyoruz. Dağlık bölgelerden çuval içinde gelen zeytinleri de fabrikaya girmeden kasalara boşaltıyoruz” dedi. Bayram Barun, fabrikanın içine girişte de herkesin ayağına galoş taktırdıklarını ifade ederek “Milas’ta temizlik ve hijyen bakımından örnek bir tesis olmak istiyoruz. En yüksek kalitede zeytinyağı elde etmek istiyoruz. Bu bakımdan üreticilerimize de bunun önemini anlatıyoruz” diye konuştu. Bayram Barun elde ettikleri zeytinyağlarını hava almaz krom çelik tanklarda sakladıklarını da anlatarak “Elde ettiğimiz zeytinyağlarımız için dört marka oluşturduk ve tescilini aldık. Ürünlerinizi dört farklı markayla tüketicinin ilgisine ve beğenisine sunuyoruz. Asıl hedefimiz ise ihracata yönelmek” dedi.

Fabrikanın teknik sorumlusu Ziraat Teknikeri Hüseyin Bayır da kendisinin 33 yıl İlçe Tarım Müdürlüğünde çalıştığını ve emekli olduğunu ifade ederek “33 yıllık tecrübemizi fabrikamıza taşıdık. Bu tecrübe sürecinin verdiği tecrübe ve güvenle gelen üreticilerimizi sürekli olarak erken hasat, soğuk sıkım tavsiyesinde bulunuyoruz. Soğuk sıkımın önemini anlatıyoruz” dedi. Bayır, sonraki sıkımların kalitesini etkilememesi için dip zeytini sıkmadıklarını da ifade etti.  Hüseyin Bayır,  zeytinin dalında iken herkes için eşit olduğunu, herkese eşit davrandığını da vurgulayarak “Eşitlik, hasat sürecinde, sıkım sırasına ve saklama ortamında bozuluyor. Aslında üreticiler bunlara dikkat ederlerse herkes çok yüksek kalitede zeytinyağı elde edebilir. Öyle olunca da kazançları kat kat artar. Kendileri de kazanır, ülkemiz de…” diye konuştu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer fabrikaya gelir gelmez, içeriye ilk adım atılır atılmaz tesisin temizliğine ve hijyene verilen önemin göze çarptığını belirterek Genel Müdür Bayram Barın ve Üretim Sorumlusu Ziraat Teknikeri Hüseyin Bayır’a teşekkür etti. Reşit Özer, “Biz burada temizliğiyle, hijyeni ile, düzeni ile özlediğimiz bir tesis görmenin mutluluğunu yaşadık. Milas’a böyle bir tesis kazandırdığınız için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bu örnek tesisiniz için sizleri kutluyor ve başarılar diliyorum. MİTSO Yönetimi olarak sizi kutluyoruz. Özellikle plastik kasa kullanmanız nedeniyle size ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yazı detayını buraya yazınız

Milas Ticaret ve Sanayi Odası | Hayıtlı Mah. 23 Nisan Bulvarı No:172 Mİlas / MUĞLA | Tel : (0252) 512 1118 - 512 9009 - 5128275
Fax : (0252) 512 8999 | info@mitso.org.tr