MİLASLI İŞADAMLARINA 3 YILDIZLI OTEL ÇAĞRISI

15.02.2016 09:07

Milas İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Ali Ünlüsoy, Milas Ticaret Odası’nı ziyaret ederek ilçede düzenlenecek büyük spor organizasyonları hakkında bilgilendirmede bulundu ve Milas’ta büyük spor organizasyonları yapılabilmesi için ihtiyaç duyulan konularda destek istedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve MİTSO Yönetim Kurulu Saymanı Koray Türkoğlu ile görüşen GHS İlçe Müdürü Ünlüsoy, büyük spor organizasyonlarının düzenlenebilmesi için özellikle, en az üç yıldızlı konaklama tesislerine ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. Spor tesisi ve sportif organizasyonlar için gelecek konukların Milas’ta kalabilecekleri yeterli sayıda konaklama tesisi bulunmamasının, bugüne dek Milas’ta yapılabilecek birçok ulusal veya uluslararası boyuttaki sportif yarışmaların yapılamamasına neden olduğunu ifade eden Ünlüsoy “Milas’ta yapılması için bağlantısını yapma aşamasına geldiğimiz birçok sportif yarışmadan ne yazık ki son anda yeterli konaklama tesisimiz olmadığı için vazgeçmek zorunda kaldık. Bu eksikliğin giderilmesi için MİTSO’dan destek bekliyoruz” diye konuştu.IMG_9646

Milas’ta yapılmakta olan spor tesisleri konusunda da bilgi veren Ünlüsoy “Milas’ta 33 spor kulübü var. 2 spor kulübü de kuruluş aşamasındalar. Milas’ta 24 aktif spor branşında sportif faaliyetler yürütülüyor. İlçemizde 5 bin 800 lisanslı sporcumuz var. Tüm bunlar göz önüne alındığında il ve ilçeler arasında yapılan sıralamada Milas ilk 40 il ve ilçe arasında yer alıyor. Ancak bunları aktif bir şekilde değerlendirerek ulusal veya uluslararası düzeyde bir organizasyon yapmak istediğimizde bize yeterli spor tesisiniz var mı, yeterli konaklama tesisiniz var mı, havalimanınız var mı, diye soruluyor. Spor tesislerimiz ve havalimanımız var. Ayrıca Bakanlık tarafından yeni yaptırılacak ve Milas Belediyesi tarafından yaptırılmakta olan kapalı spor salonlarımız da var. Fakat ne yazık ki, yeterli konaklama tesisimiz yok. Kısa sürede Milas’a en az üç yıldızlı oteller yapılırsa hem turizm açısından, hem de ulusal veya uluslararası sportif organizasyonların Milas’ta yapılabilmesi için çok yararlı olacaktır. Bu konuda MİTSO’dan ilgi ve destek bekliyoruz” dedi.

Milas’ta, şimdiki 200 seyirci kapasiteli kapalı spor salonunun yerine yapılacak 1500 kişilik kapalı spor salonu hakkında da bilgi veren GHS Müdürü Mustafa Ali Ünlüsoy, spor salonunun 3 bin metrekarelik bir alana kurulacağını, 750 arabanın park edebileceği1500 metrekarelik bir otopark alanı olacağını söyledi. Ünlüsoy, şimdiki spor salonunun da prefabrik şekilde yapıldığı için sökülerek Ören veya Güllük’e taşınacağını sözlerine ekledi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, GHS Müdürü Mustafa Ali Ünlüsoy’un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Biz de MİTSO olarak Milas’a daha çok turist gelmesi ve ilçemizin turizmden hakkı olan payı alması için yoğun bir şekilde tanıtım faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Milaslıların turizmden kazanabilmesi için gelip geçen turist yerine burada birkaç gün kalan turistlerin gelmesini sağlamak istiyoruz. Sadece sportif amaçlar için değil, turizmden kazanç sağlayabilmek için de mutlaka iyi, güzel, kaliteli, çok yıldızlı konaklama tesislerine ihtiyacımız var. Bu konuda odamız üyelerine çağrıda bulunacağız ve Milas’a çok yıldızlı konaklama tesisleri yapılması için çaba göstereceğiz” diye konuştu.