MİLAS’TA 2. ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİ 21/22 KASIM’DA YAPILACAK

19.11.2015 14:38

*İlçe yüzölçümünün yüzde 22.6’sının zeytinliklerle kaplı olan ve yaklaşık 10 milyon zeytin ağacından ürünün bol olduğu “var yılı”nda 16 / 20 bin ton zeytinyağı elde edilen Milas’ta 21/22 Kasım günleri Zeytin Hasat Şenliği yapılacak.
*Bu yıl ikincisi yapılacak şenlikte köyler arasında zeytinyağlı yemek yarışması da düzenlenecek.

Milas, zeytin ve zeytinyağını tanıtmak amacıyla 21-22 Kasım Cumartesi, Pazar günleri Zeytin Hasat Şenliği Düzenliyor. Milas Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası ve Ziraat Odası işbirliğinde bu yıl ikincisi düzenlenecek Zeytin Hasat Şenliği’nde Milas’ta memecik türü zeytinlerden elde edilen zeytinyağı ve sofralık zeytinin tanıtımı yapılacak.
21 Kasım Cumartesi günü saat 10.00’da tarihi Çöllüoğlu Hanı önünden Atapar’a kadar sürecek şenlik yürüyüşü ile başlayacak Milas 2. Zeytin Hasat Şenliği’nde “organik zeytin ve zeytinyağı üretimi ve pazarlama stratejileri” konulu bir de panel düzenlenecek. Y.Doç. Dr. Mehmet Günlük’ün yönetiminde yapılacak panelde Prof. Dr. Uygun Aksoy, Ümmühan Tibet, Y. Doç. Dr. Figen Çukur ve Doç. Dr. T. Sabri Erdi, organik zeytin ve zeytinyağı üretimi ve pazarlama teknikleri konusunda görüş ve önerilerini aktaracaklar.Zeytinyağı üreticileri arasında zeytinyağı kalite yarışmasının da yapılacağı şenlikte ikinci gün sembolik zeytin hasadı ve zeytin sıkımı yapılacak. İkinci gün ayrıca Türk ve Yunan aşçılar kendi aralarında zeytinyağlı yemek yarışması yapacaklar. İkinci gün ayrıca Milas köyleri arasında da zeytinyağlı yemek yarışması düzenlenecek.

afiş