MİLAS’TA COĞRAFİ İŞARET YARIŞI… BİRCANLAR DA COĞRAFİ İŞARETİNİ ALDI

22.03.2021 13:35

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türk Paten ve Marka Kurumu’ndan2016 yılında Milas ilçesi sınırları içindeki “memecik” türü zeytin ağaçlarından elde edilen zeytinyağına “Milas zeytinyağı” adıyla “menşe” türü coğrafi işaret almasından sonra Milas’taki zeytinyağı üreticileri adeta markalaşma yarışına girmişlerdi. Milas’ta kısa sürede zeytinyağı markası sayısı 69’a ulaşırken MİTSO’nun geçen yıl Aralık ayında Milas zeytinyağına AB’den de coğrafi işaret almasıyla birlikte bu kez markalar arasında coğrafi işaret alma yarışı başladı.

MİTSO’ya başvurarak zeytinyağına coğrafi işaret almaya hak kazanan 18 marka, Milas’ın Bafa yöresindeki zeytinliklerinden elde edilen zeytinyağı ile “Bircanlar” oldu. Bircanlar markası sahibi Malik Bircan dededen zeytinci olduklarını belirterek “Bizim zeytinliklerimiz Bafa’da. Yaklaşık 200 dönüm zeytinliğimizden erken hasat, soğuk sıkım yöntemiyle yılda 20 ton dolayında zeytinyağı elde ediyoruz. Kalitesi MİTSO’nun AB coğrafi işaret belgesi ile de tescillenen zeytinyağlarımızı internet üzerinden ve Bafa’da, Bodrum – İzmir karayolu üzerindeki mağazamızdan satışa sunuyoruz” dedi.

Milas zeytinyağına MİTSO’nun önce TPMK’den, sonrasında AB’den coğrafi işaret alarak adeta çağ atlattığını belirten Malik Bircan, Milas zeytinyağının değer kazanması için gösterdiği çaba nedeniyle MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer‘e MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel‘e teşekkür etti.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özer ile Meclis Başkanı Yüksel de MİTSO’dan 18’inci coğrafi işaret alan marka olan Bircanlar’ın yöneticisi Malik Bircan‘ı kutlayarak başarılar dilediler ve her yıl daha kaliteli üretimi hedeflemesini istediler.

Yazı detayını buraya yazınız