Milas’taki meslek odalarının başkanları MİTSO yönetimini ziyaret etti: “MİLAS İÇİN ELBİRLİĞİYLE…”

16.08.2013 14:45

Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Milas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Celal Devrim, Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal, Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin, Milas Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Tayip Kömür, Milas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Avcı;  Reşit Özer Başkanlığındaki Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni yönetimini ziyaret ederek kutladılar ve çalışmalarında başarılar diledi.

Yeni göreve seçilen Reşit Özer başkanlığındaki MİTSO yönetimini ziyaret eden Milas’taki oda başkanları Milas’ın gelişmesi için elbirliğiyle çalışma yapmayı sürdüreceklerini bildirdiler.  MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Üyeleri Halil İbrahim Gülen, Mehmet Yiğit ve Turgay Ertuğrul tarafından karşılanan oda başkanları, Milas’taki odalar arasında Milas’ın gelişmesi amacıyla yıllardır süren güzel bir diyalog olduğunu ve bunu sürdüreceklerini vurguladılar.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas’ın başta zeytin, zeytinyağı ve Milas halısı olmak üzere Milas’ın ürünlerinin tanıtımı konusunda yoğun bir çaba içinde olduklarını belirterek “Zeytin ve zeytinyağımızın Milas’taki süpermarketlerde bulunmasını istiyoruz. Bunun için ilçemizdeki süpermarketlerin yöneticileriyle bir toplantı yaptık. Olumlu izlenimler edindik. Ayrıca zeytinyağımıza coğrafi işaret alarak tescillendirmek için de çalışmalarımız sürüyor. Özellikle Milas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, ürünlerimizin tanıtımı için çok büyük önem taşıyor. Fuar için bütün odalarla birlikte çalışalım. El ele vererek fuara katılacak yerli firma sayısını arttıralım. Fuar’ın en az yüzde 50’si yerli firmalardan oluşmalı. Gelmiyorlar, katılmıyorlar, demeyelim. Gerekirse tek tek gidelim, konuşalım, ikna edelim. Gerekirse fuar alanını daha da genişletmek için işbirliği yapalım. Biz bunları elbirliği içinde yaparsak Milas’ın önünü açarız. Ayrıca Bodrum yolu üzerinde bir Milas ürünleri satış yeri açmak için çalışma yapmalıyız. Böyle bir yer olursa ürünlerin tanıtımını ve satışını daha kolay yapabiliriz” diye konuştu.

Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celal Devrim, Bodrum’daki pazar günü sayısının arttırıp ikiye çıkararak Milas pazarına gelen turist sayısını azalttığına dikkat çekti. Milas’a daha çok turist getirmek için işbirliği yapılmasını öneren Celal Devrim “Bu konuda tur operatörleri ile görüşelim, onları Milas’a davet edelim” dedi.

Milas Gıda Maddesi Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin Milas’ın tanıtımı için yapılacak çalışmaları destekleyeceklerini belirterek “Milas’ın menfaatine olacak çalışmalarda birlikte olalım. Fuarın daha geniş katılımla olması için biz de elimizden geleni yaparız” dedi.

Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal, her zaman Milas’taki odaların birliğini istediklerini belirterek Milas’ın ve ürünlerinin tanıtımına destek vereceklerini söyledi.

Milas Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Tayip Kömür de Milas odaların birliğinin yararına değinerek Milas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın Milas’ın tanıtımı için çok önemli. Biz de geliştirilmesi için elimizden geleni yaparız” dedi.