MİTSO 2011, 19 MAYIS SATRANÇ TURNUVASINDA 134 SPORCU YARIŞTI

06.08.2013 17:38

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteği ve katkılarıyla düzenlenen ve Satranç Federasyonu Muğla İl Temsilciliği’nce gerçekleştirilen MİTSO – 2011, 19 Mayıs Satranç Turnuvası, 20 – 21 – 22 Mayıs günleri Merkez İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda yapıldı. 134 Sporcunun katıldığı turnuvasındaki her satranç sporcusuna MİTSO tarafından birer katılım belgesi verilirken turnuvayı 4’üncülükle 10’unculuk arasında bitirenler birer madalya, ilk üçe girenler ise birer kupa ile ödüllendirildiler. Satrançta “Milas’ın en iyileri” Mehmet Salih Kaya, Şahin Bayar ve Aşkın Binbir oldular.
Satranç sporcularına katılım belgeleri, madalyaları ve kupaları Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, MİTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Mat ile MİTSO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Cuma Bozkurt, MİTSO Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu tarafından verildi. MİTSO – 2011, 19 Mayıs Satranç Turnuvası bitiminde, Satranç Muğla İl Temsilcisi Tuğrul Okar, Satranç Milas İlçe Temsilcisi Elif Vildan Altunbozar ile Satranç Hakemleri de birer plaketle ödüllendirildiler.
MİTSO – 2011, 19 Mayıs Satranç Turnuvası, katılımcıların yaşlarına göre; 1997 – 1998, 1999 – 2000, 2001 – 2002, 2003 – 2004 doğumlularla yaşlarına bakılmaksızın “Milas’ın en iyileri” olarak 5 kategoride düzenlendi. Üç gün süren turnuvanın açılışında kısa bir konuşma yapan Satranç Federasyonu Muğla İl Temsilcisi Tuğrul Okar, satranç turnuvalarının bundan sonra gençlere ve büyüklere yönelik olarak her ay gerçekleştirileceğini söyledi. Tuğrul Okar konuşmasında Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu satranç sporuna ve düzenlenen bu turnuvalara sponsor olduğunu belirterek “Çocuklarımızın gelişiminde önemli katkısı olan bu spora verdikleri katkıdan dolayı, MİTSO Başkanı Enver Tuna’nın şahsında tüm MİTSO Yönetim Kurulu’na teşekkür ederim” dedi. Tuğrul Okar konuşmasında bundan sonra her ay gerçekleştirilecek olan açık turnuvada, UKD’lerine göre 30 sporcunun “Milas’ın En İyileri” adı altında yarışacaklarını da sözlerine ekledi.
MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna da salondaki satrançılara ve ailelerine yönelik yaptığı konuşmada “Çocuklarımızın hem zihinsel gelişmeleri, hem sosyal gelişmeleri için çok önemli bir spor dalı olan satranç konusunda eğitimin ve bu tür turnuvaların eskiden bu kadar ilgi yoktu. Bizim çocukluğumuzda satranç bilinmezdi ve yaygın değildi. Ancak şimdi görülüyor ki, pek çok minik, genç ve yetişkin Milas’ta satranç sporunu öğrenme ve kendilerini geliştirme şansını bulabiliyor. Bunu görmekten kıvanç duyuyoruz. MİTSO olarak bu spor dalına düzenli destek vermekten çok mutluyuz” diye konuştu.
Satranç turnuvasının ödül töreninde bir konuşma yapan Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı ise satrancın çocukların, gençlerin düşünme kapasitelerinin geliştirilmesinde çok önemli bir spor dalı olduğunu belirterek satranç turnuvasını düzenleyenleri ve emeği geçenleri kutladı.
MİTSO – 2011, 19 Mayıs Satranç Turnuvası’nda bilgisayarda eşleştirmelerde ilk iki gün üçer, üçüncü ve son gün ise de iki tur üzerinden karşılaşmalar yapıldı.
Üç gün süren ve bilgisayar ortamında yapılan eşleştirmelerle devam eden karşılaşmalar sonucunda şu sonuçlar alındı:
2003 – 2004 DOĞUMLULAR ve KAZANDIKLARI ÖDÜLLER
9. Tugay İşçi Madalya
10. Ali Ülgül Madalya
BUNDAN SONRA HER AY SATRANÇ YARIŞMASI VAR
MİTSO’nun desteği ve katkılarıyla, Satranç Federasyonu’nun Muğla Temsilciliği tarafından düzenlenen satranç turnuvaları bundan böyle her ay açık kategoride Bundan böyle her ay açık kategoride, UKD puan sıralamasına göre 30 sporcu arasında yapılacak. “Milas’ın En İyileri” adıyla düzenlenecek karşılaşmalarının tarihleri Satranç Muğla İl Temsilcisi ve Baş Hakem Tuğrul Okar tarafından 27-28 Haziran, 23-24 Temmuz ve 28-29 Ağustos olarak açıklandı. Daha sonraki ayların tarihlerinin ise yeni sezonda belirleneceği bildirildi. MİTSO salonunda yapılacak karşılaşmalar, 30 UKD’li satranççının katılımıyla yapılabilecek ve yer alacak. Eğer karşılaşmalar için yeterli UKD’li satranççı başvurmazsa UKD’si olmayan sporcuların da katılımıyla yarışacak satranççı sayısı 30’a tamamlanacak.