MİTSO Yönetimi Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret etti.

22.08.2013 17:36

ZEYTİNYAĞI, OSB VE HAVALİMANINDA KARGO GÜMRÜGÜ

*Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ve Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer başkanlığındaki MİTSO yönetimi yeni Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret ederek kutladı ve başarılar diledi.

*Ziyaret sırasında MİTSO yönetimi Vali Güvençer’den Milas zeytinyağının tanıtımı ve pazarlanması, OSB’deki engellerin bir an önce aşılması ve turizm sezonunda turist getirip boş karga ile dönem uçaklarla ihracat yapabilmek için Milas – Bodrum Havalimanı’na kargo gümrüğü açılması istemlerinde bulundu.

MİTSO Yönetimi,  kısa bir süre önce göreve başlayan ve 6 Ağustos’ta MİTSO’yu ziyaret eden Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında iadeyi ziyarette bulunarak kutladı ve başarılar diledi. Ziyaret sırasında Muğla ve Milas’ın çeşitli sorunları dile getirildi. MİTSO Yönetimini sıcak bir ilgiyle karşılayan Vali Güvençer’e MİTSO Yönetimi; yöremizin tanınmış çiftçilerinden Ali Osman Menteşe’nin Avrupa ve Amerika’da ödüller kazanmış olan “Menteşe SOM” zeytinyağı ve Sağıroğlu zeytinyağı sabunu armağan etti.

Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Kont, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Yiğit, Halil İbrahim Gülen ve Turgay Ertuğrul ile birlikte Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i  ziyaret eden oda yönetimi yörenin sorunları ve beklentilerini de dile getirme fırsatı buldu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ziyaret sırasında Milas zeytinciliğinin geliştirilmesi ve zeytinyağlarının tanıtımı konusunda oda yönetimi olarak sürdürülmekte olan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Milas zeytinyağlarının “Coğrafi işaret patenti” alınarak tescillenmesi için sürdürülmekte olan çalışmaları anlatan Reşit Özer “Eğer coğrafi işaretle Milas zeytinyağlarının tescilini sağlayabilirsek bundan sonra paketlenmiş zeytinyağlarının “Milas zeytinyağı” etiketiyle satışa sunabiliriz” dedi. Reşit Özer, başta Milas zeytinyağları ve Milas halısı olmak üzere Muğla’nın ürünlerinin,  Milas – Bodrum Havalimanı ve Dalaman Havalimanı yolu üzerinde oluşturulacak tanıtım ve pazarlama yerlerinde satılmasının yararlı olacağını söyledi.  Milas’ın tarihi yerleriyle de önemli bir ilçe olduğunu anlatan Reşit Özer, Uzunyuva kazı alanının turizme kazandırılabilmesi için ziyarete açılmasını ve çeşitli yayınlarla tanıtımının yapılması gerektiğini anlattı.

Konuşmasında Milas OSB’de yaşanmakta olan tıkanıklığa da değinen MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özer, Muğla Milletvekili Ali Boğa ile Bakanlığı ziyaret ederek tıkanıklığın bir an önce aşılmasına çalışılacağını belirterek konuyu güçlü bir şekilde dile getirebilmek için Vali Güvençer’i de birlikte Ankara’ya gitmeye davet etti.

Valilik ziyaret sırasında MİTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Kont, Milas – Bodrum Havalimanı’nda kargo gümrüğü bulunmadığına dikkat çekerek Milas Havalimanından kargoyla yapılacak ihracat için ürünlerin TIR’larla İzmir ve İstanbul’a gönderildiğini bunun da çok büyük zaman kaybına yol açtığını ve ihracatta rekabet gücünü olumsuz etkilediğini anlatarak kargo gümrüğü açılmasını istedi. Sami Kont “Turizm sezonunda  uçaklar yurtdışından genellikle dolu kargo ile gelip boş kargo ile dönüyorlar. Bu nedenle uçakların kargolarından ihracatta yararlanabiliriz. Fakan bunun için mutlaka Havalimanına bir kargo gümrüğü kurulması gerekiyor” dedi. Konuya ilgi gösteren Muğla Valisi Güvençer, bu konuda bir an önce yazılı bir dilekçeyle başvuruda bulunulmasını istedi.

Türkiye’deki diğer illerde Valilerin ili temsil edecek, ilin adını öne çıkaracak bir ürün arayışında olduğunu belirterek “Oralarda Valiler ili temsil edecek bir ürün bulmak için çalışıp duruyorlar. Oysa burada üründen çok bir şey yok. Turizm var, tarih var, orman var, zeytin var, kültür balıkçılığı var, mermer var… Var da var..Bunların kıymetini bilmemiz lazım. El birliği ile çalışarak bu ürünlerimizi değerlendirmemiz lazım” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda MİTSO Yönetimi Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’e, Milas’ın önder çiftçilerinden Ali Osman Menteşe’nin ürettiği, Avrupa ve ABD’de çeşitli ödüller kazanmış olan “Menteşe SOM” zeytinyağı ile Milas’ın Sağıroğlu zeytinyağı sabunlarından armağan etti.

Ziyaretten çok memnun kaldığını belirten Muğla Valisi Güvençer, en kısa sürede tekrar Milas’a geleceğini söyledi. IMG_9242 IMG_9249