MİTSO AB’ye açılıyor! MİLAS ZEYTİNCİLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN AB’YE PROJE HAZIRLANACAK

22.08.2023 14:05

MİTSO AB’ye açılıyor!

MİLAS ZEYTİNCİLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN AB’YE PROJE HAZIRLANACAK

Milas’ın memecik zeytinlerinden elde edilen zeytinyağına AB’den coğrafi işaret alan, sofralık yağlı zeytinine de AB coğrafi işareti askı süreci tamamlanmak üzere olan Milas Ticaret ve Sanayi Odası şimdi de Milas’ta zeytinciliğin daha da geliştirilmesi amacıyla AB’ye proje hazırlıyor. Proje kapsamında zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin eğitimi, çeşitli araçlarla desteklenmesi gibi daha birçok destek başlığı yer alıyor.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in daveti üzerine Milas’a gelen Proje Danışmanlık Eğitim firması Müdürü Fayık Demirtaş ile birlikte bazı zeytinyağı üreticilerinin de katıldığı bir toplantı düzenlendi. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, amaçlarının Milas’ın zeytin ve zeytinyağı üretimini daha da geliştirmek olduğunu belirterek “Milas zeytinyağına AB coğrafi işareti aldık. Şimdi de sofralık ürünümüz Milas yağlı zeytinine AB coğrafi işareti için askı süreci tamamlanmak üzere. Biz Milas zeytin ve zeytinyağı üreticiliğini daha da ileri seviyelere taşımak istiyoruz. Bu amaçla AB’nin hibe destek programlarına proje başvurusunda bulunacağız. Milas zeytin ve zeytinyağını dünyaya tanıtacağız” diye konuştu.

Toplantıya katılan zeytinyağı üreticileri hazırlanacak proje için önerilerini dile getirirlerken ihracatın arttırılabilmesi için uluslararası düzeyde tanıtıma önem verilmesi gerektiğini vurguladılar. Milas S.S. 153 No’lu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi (TARİŞ) Kamil Gül de projeye destek olacaklarını bildirdi.

Yazı detayını buraya yazınız