MİTSO’dan kadınlara özel 8 Mart kahvaltısı… “ATATÜRK’ÜN YILLAR ÖNCE ÖZLEMİNİ DUYDUĞU KADIN / EKREK EŞİTLİĞİ MİLAS’TA YAŞANIYOR”

12.03.2018 07:59

*MİTSO, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Odanın kadın meclis ve meslek komitesi üyeleriyle Milas’ta çeşitli kurum ve kuruluşlarda yönetici konumda olan kadınlara özel sabah kahvaltısı düzenledi.

*Kahvaltıda, MİTSO’nun en “kıdemli” kadın üyesi olan Gülendam Dinç’e MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer tarafından bir plaket verildi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle MİTSO tarafından kadınlara özel kahvaltı düzenlendi. Kahvaltıya Oda meclisi ile meslek komitelerinin kadın üyeleri ve Milas’ta çeşitli kurum ve kuruluşlarda görev yapmakta olan kadın yöneticiler de katıldılar. Kahvaltının açılış konuşmasını yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas’ta ve Muğla’da yaşanmakta olan kadın / erkek eşitliğinin Atatürk’ün yıllar önce özlemini duyduğu bir tablo olduğunu söyledi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak için kadınlara özel kahvaltı düzenlendi. Kahvaltıya MİTSO’nun meclisinde ve meslek komitelerinde görev yapmakta olan oda üyesi kadınlarla Milas’ın çeşitli kurum ve kuruluşlarında yönetici konumda bulunan kadınlar katıldılar. Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, Milas’taki kadın banka müdürleri ile oda çalışanı kadınlar katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, bugün Milas’ta pek çok kurum ve kuruluşta kadınların yönetici konumda olduğunu belirterek bunun Atatürk’ün yıllar önce özlemini duyduğu bir tablo olduğunu söyledi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer şöyle konuştu;

“Sevgili Hanımefendiler;

Bugün burada ve tüm dünyada kutlanmakta olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, aslında kadınların verdiği çok büyük bir mücadele ve hak arama mücadelesinde çok önemli bir günün anısına kutlanmaktadır.

1975 Yılında Birleşmiş Milletler, 8 Mart’ı Dünya Kadınlar Günü olarak kutlamaya başladı. 1977 Aralık ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu‘nda 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanması kararlaştırıldı.

Kasım 1978 tarihinde ise Paris’teki UNESCO‘nun 20. Genel Kurulu’nda 8 Mart‘ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanması kabul edildi.

Türkiye’de ilk Kadınlar Günü kutlaması 8 Mart 1921 yılında yapıldı.

Tüm dünyada kadınlar erkeklerle eşit haklar ve seçme ve seçilme hakları için mücadele ederken Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, pek çok Avrupa ülkenden önce Türk kadınlarına seçme ve seçilme haklarını verdi.

Türk kadınları, Atatürk’ün açtığı çağdaş uygarlık yolunda kararlılıkla ilerlemeyi sürdürüyorlar.

Bugün; Muğla’mızı bir kadın vali yönetiyor.

Milas’ta Garnizon Komutan Yardımcımız da bir kadın; Yarbay Emel Taşyakar.

Milas’ta 17 banka şubemizden 5’ini kadın banka müdürleri yönetiyor.

Ayrıca Milas’ta Baro temsilcimiz kadın.

Milas’ta 6 kadın Hakimimiz, 1 kadın Cumhuriyet Savcımız var.

Belediye Meclisi üyelerimizin 9’u kadın.

Ayrıca Nüfus Müdürümüz, Mal Müdürümüz, Müze Müdürümüz, Kütüphane Müdürümüz de kadın…

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı vermesinden bu yana geçen yıllar içinde Türk kadınları, toplum içinde çok büyük bir atılım göstererek bu mevkilere ulaştılar.

Bugün Milas’ta 17 bankanın müdüründen 5’inin kadın olması, kadın Garnizon Komutanı Yardımcısı olması, hakimlerimizin, Cumhuriyet savcılarımızın, belediye meclis üyelerimizin, birçok daire amiri ve müdürünün, okullarda pek çok öğretmenimizin kadın olması, büyük Atatürk‘ün, yıllar önce özlemini duyduğu bir tablodur.

Milaslılar olarak Atatürk’ümüzün bu özlemini gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz.

Ne mutlu bunu başaran Türk kadınlarına,

Ne mutlu bu ortamda kadın / erkek eşitliğini en güzel şekilde yaşamakta olan Milaslılara…”

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, konuşmasının ardından 16 Şubat 1989 tarihinden bu yana  oda üyeliğini sürdüren Milas Teknik Hırdavat işyeri sahibi Gülendam Dinç‘e günün anısına bir plaket armağan etti.

Reşit Özer, daha sonra Milas’taki 17 bankadan 5’inin müdürlüğünü yapmakta olan kadın banka müdirelerinden kahvaltıya katılabilen Pınar TOP MAVİLİ (Şekerbank Milas Şubesi Müdiresi), Özgecan KARPUZCU (Türk Ekonomi Bankası Milas Şubesi Müdiresi), Deniz DÖNEL (Denizbank Havalimanı Şubesi Müdiresi) Emine AYDIN (Garanti Bankası Güllük Şubesi Müdiresi) ile birlikte bir hatıra fotoğrafı çektirdi.