MİTSO ALMANYA’NIN BREMEN KENTİNDEKİ ULUSLARARASI BALIK FUARI’NDA

15.02.2016 10:20

*MİTSO, kendi alanında Avrupa’nın en önemli fuarlarından birisi olan Almanya’nın Bremen kentindeki Uluslararası Balık Fuarı’nda (Fish International 2016) Milaslı balık üreticilerini temsil ediyor.

*İki yılda bir düzenlenen Bremen Uluslararası Balık Fuarı bu yıl 14 – 16 Şubat tarihleri arasında açık kalacak.

FI_10

Balık ve su ürünleri üretimi ve işlemesi alanında en önemli etkinliklerden birisi olan Uluslararası Bremen Balık Fuarı’nda (Fish International 2016) Milaslı balık üreticilerini Milas Ticaret ve Sanayi Odası temsil ediyor. 14 – 16 Şubat tarihleri arasında açık kalacak fuarda balık üretim teknolojileri, işleme teknikleri ve pazarlama olanakları değerlendirilecek.  1988 yılından bu yana iki yılda bir düzenlenmekte olan Bremen Uluslararası Balık Fuarı’na 2014 yılında 20 ülkeden 230 firma katılmış ve 11 bin ziyaretçi fuarı gezmişti.

Bu yıl Bremen Uluslararası Balık Fuarı’nda çık deniz kafes sistemleri, havuzlar, tanklar, ağ boyaları, kafes ağları, aşılar ve ilaçlar, kuluçkahaneler, laboratuar cihazları, oksijenlendirme sistemleri, havalandırma sistemleri, inkübasyon sistemleri, yenler ve yem katkı malzemeleri, balık çiftlikleri, su ürünleri toptancıları, can ve iş güvenliği araçları, dalış ekipmanları, su ürünleri işleme makineleri ve ekipmanları, paketleme ekipmanları ve malzemeleri, tartı, ölçü ve kontrol sistemleri, soğutma sistemleri, balık nakliye taşıtları ve ekipmanları, buz makineleri, kalite kontrol ekipmanları, deniz motorları, jeneratörler, akü sistemleri, radarlar, sonarlar, balık bulma cihazları, telsiz ve telekomünikasyon sistemleri, balık ağları, halatlar, şamandıralar, mantarlar, su altı ve su üstü ışık sistemleri, vinç, ırgat, dümen gibi güverte ekipmanları sergilenerek ziyaretçilerin ilgisine sunulacak.

FI_00_Start

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “Türkiye’nin çipura ve levrek üretiminin yüzde 68’inin Milas kıyılarında ve toprak havuzlarında odamız üyesi firmalar tarafından yapılmaktadır. Milas, sadece Türkiye’nin değil uluslararası ölçekte önemli bir üretim ve ihracat merkezi haline gelmiştir. Biz de bu nedenle Almanya’nın Bremen kentindeki Uluslararası Balık Fuarı’na katıldık. Üyemiz olan balık üreticisi ve ihracatçısı firmaları burada temsil ediyoruz. Fuarın, hem üyelerimizin modern üretim araç gereçleriyle tanışması hem de yeni ihracat bağlantıları kurmaları açısından çok büyük yararı olacağına inanıyoruz” diye konuştu.