MİTSO, GMYSO VE BTBO; FIRINCILARLA TOPLANDI

06.11.2013 12:07

*Üç meslek odası, fırıncı üyelerinin taleplerini değerlendirmek üzere MİTSO’da  toplandı.

Milas’ta ekmek üretimi yapmakta olan fırıncılardan gelen talepleri değerlendirmek üzere Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası ve Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası MİTSO’da toplandı. Fırıncıların da katıldığı toplantıda fırıncıların fiyat, pazarlama koşulları, haksız rekabetin önlenmesi gibi talepleri değerlendirildi.

MİTSO’nun toplantı salonunda yapılan toplantıya MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Kont, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Koray Türkoğlu, Yönetim Üyeleri Mehmet Yiğit, Halil İbrahim Gülen ve Ömer Eliş katıldılar. Toplantıyı düzenleyen odalardan Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezgin ile Milas Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Tayip Kömür ile Milas’ta ekmek üreten fırıncıların katıldığı toplantıda fırıncıların bir süredir yakındığı konular ele alınarak değerlendirildi. Fırıncılar, toplantıyı düzenleyen oda yönetimlerinden ekmek fiyatlarının yeniden değerlendirilmesini, fırıncılar arasındaki haksız rekabetin önlenmesini, ekmeğin pazarlama koşullarının ele alınmasını, üretim ve satış sürecinde fırınların denetlenmesini talep ettiler.

Toplantı sonucunda fırıncılara yönelik bir konuşma yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “Siz bizlere sorunlarınızı anlattınız. Sorunlarınız için çözüm önerilerinizi anlattınız. Biz de dinledik. Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası olsun, Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası yönetimi olsun, MİTSO yönetimi olarak bizler olalım, burada anlattığınız sorunlarınızı ve taleplerinizi kendi yönetimlerimizde, meclislerimizde değerlendireceğiz. Odalar olarak kendi aramızda görüş alışverişinde bulunacağız. Çevre il ve ilçelerdeki uygulamaları araştıracağız. Haklı veya haksız bulduğumuz talepleriniz için gerekeni yapacağız” dedi.

FIRINCILAR TOPLANTISI (2)