DOLAR
35,6518
EURO
37,2204
ALTIN
3.150,00
BIST
10.002,97










MİTSO, DHMİ’DE… “HAVALİMANINDA KARGO GÜMRÜĞÜ AÇILSIN”

MİTSO, DHMİ’DE… “HAVALİMANINDA KARGO GÜMRÜĞÜ AÇILSIN”
16.02.2015 15:22
0
A+
A-

*MİTSO yönetimi Milas – Bodrum Havalimanı’nda açılacak kargo gümrüğünün yöredeki balık üreticisinin ihracat şansını daha da arttıracağını belirterek kargo gümrüğünün bir an önce faaliyete geçmesini talep etti.

*MİTSO Yönetimi, uçaklarda sürekli olarak “Bodrum Havalimanı” diye anons edildiğini belirterek “Milas – Bodrum Havalimanı” denilmesini istedi.

 

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, bir süre önce DHMİ Milas – Bodrum Havalimanı Başmüdürlüğüne atanan Vedat Atabek’i ziyaret ederek kutladı ve başarılar diledi. DHMİ Başmüdürü Vedat Atabek’e havalimanında bir kargo gümrüğü açılması için sürdürülen girişimleri anlatan MİTSO Yönetimi, kargo gümrüğünün bir an önce açılmasını talep etti.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Kont ve Mehmet Yiğit, Yönetim Kurulu Üyeleri Halil İbrahim Gülen, Ömer Eliş ve Soner Çamlıbelen, bir süre önce T.C. Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Milas – Bodrum Havalimanı İşletme Başmüdürlüğüne atanan Vedat Atabek’i ziyaret ederek kutladı ve başarılar diledi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, ziyaret sırasında MİTSO’nun Milas – Bodrum Havalimanı’nda ihracata yönelik bir kargo gümrüğü açılması için bugüne dek sürdürdüğü girişimleri anlattı. Reşit Özer, MİTSO’nun girişimleri sonucunda Bakanlıktan kargo gümrüğü açılması için onay çıktığını ve personel ataması ve kargo gümrüğü işletmesini üstlenecek bir firma beklendiğini fakat yaklaşık bir yıldır kargo gümrüğünün faaliyete geçirilemediğini söyledi. Milas’ın kültür balığı üretimindeki önemine değinen Reşit Özer, “Biz Milas’ta üretilen kültür balıklarının havayolu ile kısa sürede alıcı ülkelere gönderilebilmesini istiyoruz. Bu amaçla korgo gümrüğünün bir an önce faaliyete geçmesi gerekiyor. Eğer balıklarımızı havayolu ile ihraç edebilirsek bu balıklarımıza, balık üreticilerimize ayrı bir artı değer kazandıracaktır” dedi. Reşit Özer, uzun süredir MİTSO olarak Milas’ın ürünlerinin tanıtımı amacıyla havalimanında ücretsiz bir stant talepleri olduğunu ve bu konuda yazışmalar yaptıklarını da anlatarak “Bize böyle bir stant verilirse burada yöremizin zeytininden, zeytinyağından halısına, balından tarihi eserlerine kadar yöremizin ürünlerini, zenginliklerini tanıtmak isteriz” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Kont da balıkları havayolu ile ihraç etmek isteyen üreticilerin balıklarını karayoluyla İzmir’e götürdüklerini veya havayolu ile önce İstanbul’a gönderip oradaki kargo gümrüğünden çıkış yaparak gideceği ülkeye yolladıklarını anlattı. Sami Kont “Türkiye’deki çipura ve levrek kültür balığının yüzde 68’i Milas’ta üretiliyorsa bunların Milas – Bodrum Havalimanından ihraç edilmesi gerekir. Eğer bu sağlanabilirse zamanda ve parada yapılacak tasarrufla balık üreticisi diğer ülkelerin üreticileriyle, ihracatçılarıyla daha kolay rekabet edebilir” diye konuştu.

T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Milas – Bodrum Havalimanı Vedat Atabek, MİTSO yöneticilerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek oda yöneticilerinin dile getirdiği talepler hakkında açıklamalarda bulundu. Havalimanına bir kargo gümrüğü açılması konusunda elinden geleni yapmaya hazır olduğunu belirten Başmüdür Vedat Atabek, MİTSO yöneticilerini kargo gümrüğü olarak yapılan ancak bugüne dek işletmeye açılamayan bölümleri gezdirdi. Bakanlığın genel politikası olarak ücretsiz bir hizmet verilmesinin mümkün olmadığını ve bu nedenle ücretsiz stant tahsisinin de mümkün olmadığını anlatan Başmüdür Vedat Atabek Milas – Bodrum Havalimanı’nın gelen giden yolcu sayısında sürekli bir artış yaşandığını belirterek son bir yılda yolcu sayısında yüzde 15’lik bir artış sağlandığını söyledi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, daha sonra Başmüdür Vedat Atabek’e Türkiye’nin zeytin ağacı varlığının yaklaşık yüzde 10’unun Milas’ta olduğunu, dünya çambalı üretiminin yaklaşık üçte birinin Milas’ta üretildiğini belirterek Milas’ın zeytinyağı, zeytinyağı sabunu ve Milas çam balı armağan etti.

IMG_5055 IMG_5068

IMG_5063