MİTSO Kasım ayı Meclisi Toplandı.

06.08.2013 17:34

* MİTSO’nun Kasım ayı olağan toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, Ankara’da yapılan 6. Türk Ticaret ve Sanayi Şurası hakkında açıklamalarda bulundu.

* Muğla Kadın Girişimciler Başkan Yardımcısı Münevver Mat, Kadın Girişimcilerin Milas’a yönelik çalışmalarını anlattı.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kasım ayı Meclis toplantısında Ekim ayı kesin hesapları oy birliği ile kabul edildi. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, 7 Aralık’ta MİTSO Toplantı Salonunda, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Milli Prodüktivite Merkezi İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından “Zeytinyağında kalite ve pazarlama” konulu bir panel düzenleneceğini söyledi.

MİTSO Meclisi, Kasım ayı olağan toplantısı 28 üyeden 24’ünün katılımıyla gerçekleştirildi. Oda Meclisi Başkanı Reşit Özer tarafından açılan toplantıda Kasım ayı kesin hesapları oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna oda çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 2 Kasım’da Ankara’da Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün katılımıyla gerçekleştirilen 6. Türk Ticaret ve Sanayi Şurası hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesi, 3 büyük ili ve TOBB’un 5 Konseyinin katılımıyla gerçekleştirilen Şura’da MİTSO’nun istemi doğrultusunda Milas’a demiryolu bağlantısının gerçekleştirilmesi, Muğla’nın sanayi teşviki kapsamına alınması ve Ören’in mermer ihracat iskelesi haline getirilmesi konularının dile getirildiğini anlattı. Enver Tuna, 7 Aralık tarihinde MİTSO Toplantı Salonunda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Milli Prodüktivite Merkezi İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından “Zeytinyağında kalite ve pazarlama” konusunun ele alınacağı bir panel düzenleneceğini bildirdi. Enver Tuna, Oda Meclisi üyelerinden benzer konularda istem gelmesi durumunda çeşitli paneller ve konferanslar düzenlemek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Muğlalı Kadın Girişimciler’in çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunmak üzere MİTSO Meclis toplantısına katılan Muğla Kadın Girişimciler Başkan Yardımcısı Münevver Mat, Muğla’da sosyolojik bir araştırma yapıldığını ve araştırma sonuçlarının “Muğla’da Seçilmiş Belde ve Köylerde Kadın Girişimciliği Üzerine Sosyolojik Bir Araştırma” başlığıyla kitaplaştırıldığını belirterek bu çalışmanın ilgili yerlere ulaştırılması konusunda destek istedi. Muğlalı Kadın Girişimciler olarak Milas’ta unutulmaya yüz tutmuş olan ipekçiliğe dikkat çekmek için Selimiye ve Çomakdağ Kızılağaç köylerini ziyaret ettiklerini anlatan Münevver Mat ayrıca Muğla’nın tek kadın belediye başkanı olan Bafa Belediye Başkanı Zühra Dönmez’i de ziyaret ederek destek olacaklarını bildirdiklerini söyledi.

Daha sonra söz alan Oda Meclisi üyesi Emre Şen, MİTSO yönetimine, balık havuzlarında kullanılmakta olan yeraltı sularının kiralama bedeli olarak Özel İdare’ye ödenmekte olan kira bedelinin düşürülmesi konusunda verdiği destek nedeniyle teşekkür etti. Toplantıda başka söz almak isteyen olmayınca oturum Meclis Başkanı Reşit Özer tarafından kapatıldı.