MİTSO Kazım Yiğit zeytinyağı fabrikalarında…”KALİTELİ ÜRETİM YAPMAZSAK MALİYETİN ALTINDAN KALKAMAYIZ”

03.12.2021 15:54

Yeni hasat döneminde zeytinyağı fabrikalarını ziyaret eden Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, Akyol mahallesindeki Kazım Yiğit’in zeytinyağı fabrikasını da ziyaret etti. MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Saymanı Soner Çamlıbelen ve Sanayi Müdürü Haldun Bayram; Kazım Yiğit’e yeni hasat döneminde bolluk vebereket dileğinde bulundular. MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, zeytinyağı üretiminde maliyetlerin artışına dikkat çekerek “Bu maliyetlerle üretimi sürdürmek zorlaşıyor. Maliyet artışını dengeleyebilmek için mutlaka üretimde kaliteyi arttırmamız gerekiyor. Bu nedenle sizlerin mutlaka üreticiyi zeytinini en kısa sürede fabrikaya getirip soğuk sıkıma yönlendirmeniz çok önemli” diye konuştu.MİTSO Yönetim Kurul Başkanı Reşit Özer de zeytinyağı üreticilerinin eskiden olduğu gibi sıcak sıkımla yaparak yüksek asitli yağ elde edip bunu toptan satmaktan vazgeçmesi gerektiğini ifade etti. Reşit Özer, “Artık toptan satış yerine kaliteli üretim yapıp bunu markalı ürün olarak satmak gerekiyor. Böyle yaparsak çok iyi fiyatlarla zeytinyağınızı satabilirsiniz. Kaliteli zeytinyağı üretimi yapalım, markalı zeytinyağı satalım. Eğer böyle yaparsak herkes kazanır” dedi.Kazım Yiğit Zeytinyağı Fabrikası sahibi Kazım Yiğit de MİTSO yöneticilerine ziyaretleri nedeniyle teşekkür etti. Kazım Yiğit, “Odamızın zeytinimize, zeytinyağımıza sahip çıkmasını takip ediyoruz. İlginiz için çok teşekkür ederim. Biz de bir taraftan plastik kasa uygulaması başlattık. Bir taraftan soğuk sıkım için üreticilerimize tavsiyede bulunuyoruz. Kaliteli zeytinyağı elde edemez isek maliyetlerin altından kalkmamız mümkün değil” dedi.