MİTSO, LEONARDO PROJESİNİ BAŞARIYLA SONUÇLANDIRDI

06.08.2013 17:48

MİTSO’nun, Avrupa Birliği’nin Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında 20 kişinin ihracat elemanı yetiştirilmesi amacıyla başlattığı proje kapsamında eğitim sürecini başarıyla tamamlayanlara başarı belgeleri törenle verildi. MİTSO toplantı salonunda düzenlenen törene Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy ile proje ortaklarından Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Kaplan da katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, bundan sonra da MİTSO’nun benzer projelerle Milas’ın ufkunu açmaya devam edeceğini söyledi.

İhracat elemanı yetiştirme eğitimine katılarak başarılı olan katılımcılara başarı belgelerinin verilmesi töreninin açılış konuşmasını yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna ‘nın konuşmaması özetle şöyle:

“Bugün sizleri burada görmek kadar, MİTSO olarak hazırladığımız uluslararası bir projeyi başarıyla tamamlamış olmanın da haklı mutluluğunu, gururunu ve sevincini yaşıyoruz.

Biz MİTSO yönetimi olarak farklı bir yaklaşımla, farklı bir bakış açısıyla, herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışıyla göreve başlarken önümüze bir hedef koymuştuk:

Koyduğumuz bu hedef, öncelikle MİTSO’nun hizmet kalitesinin AB ölçütlerine eşdeğer bir düzeye eriştirilmesiydi.

Buna bağlı olarak koyduğumuz ikinci hedef ise; odamızın Milas’ın, Milaslıların ve oda üyelerimizin ufkunu açan, yeni bakış açılarıyla daha çağdaş ve daha üst düzey hedeflere yönelmesini ve bu hedeflere ulaşmasını sağlayacak yepyeni projeler ortaya koymak, bu projeleri yaşama geçirmek ve başarmaktı. (…)

Bir başka çabamız ise MİTSO’nun uluslararası alana açılmasının sağlanmasıydı. Bunun için kendimize güvendik ve başaracağız, diyerek yola çıktık. Hazırladığımız projeyle AB’nin Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında 20 kişinin ihracat elemanı olarak yetiştirilmesini hedefledik. Projemize göre yurt içinde 60 saat, yurt dışında ise iki haftalık bir eğitim verilecekti. Ayrıca Almanya’da uygulamalı eğitim de yapılacaktı.

Yöremizin ihracatını arttırmak amacıyla başvurumuzu yaptık. Projemiz kabul edildi ve AB’den sağlanan 33 bin 320 Euro hibe desteğiyle ihracat elemanı yetiştirme eğitimimiz başladı. Projemiz için başvuruda bulunan 27 kişiden 16 kişisi Almanya’nın Berlin kentinde 15 gün boyunca toplam 40 saat eğitim gördü.

Projemiz başarıyla yürütüldü ve sonuçlandırıldı.

MİTSO’nun uluslararası düzeyde bir projeye başvurması, kazanması ve projeyi başarıyla gerçekleştirmesi odamızın gelişim sürecinde bir ilktir. Ancak asla son olmayacaktır. Bundan sonra da benzer arayışlarımızı sürdüreceğiz ve yeni yeni projeler üreteceğiz.

Bu projenin oluşturulması ve gerçekleştirilmesi sürecinde proje ortaklarımız da vardı. Onların da değerli katkılarıyla bu projeyi gerçekleştirmeyi başardık. Bu nedenle proje ortaklarımız olan Milas Belediyesi adına Belediye Başkanı Sayın Muhammet Tokat’a, Milas Halk Eğitimi Merkezi adına HEM Müdürü Sayın Mehmet Kaplan’a, Özer Otomotiv Motorlu Araçlar Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi adına Odamız Meclis Başkanı Sayın Reşit Özer’e çok teşekkür ediyorum. Onların değerli katkılarıyla projemiz başarılmıştır.

Ayrıca projemizin dış ortakları olan Almanya’dan Turkisch – Deutsche Untermehmervereinigung in Berlin ( T D U ), Inetnational Eduction & Service Consulting ( I ES C ) adlı kuruluşlar da projemizin Almanya’daki eğitim sürecinde bize değerli katkılarda bulundular. Kendilerine odamız adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Değerli konuklarımız;

Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamındaki ihracat eğitimi sürecini başarıyla tamamlayan katılımcılara da kurs süresince gösterdikleri disiplinli çalışma nedeniyle teşekkür ediyorum. Eminim kendileri kursumuzdan edindikleri bilgi, görgü ve deneyimleri Milas’ın ve ülkemizin ihracatının arttırılmasında başarıyla değerlendirirler.

Artık bu projede son aşamaya geldik. Şimdi burada, sizlerin huzurunda değerli kurs katılımcılarına başarı belgelerini takdim edeceğiz. Vereceğimiz bu belgeler, dileriz bundan sonraki yaşamlarında onlara yol gösterici olur, yaşamlarını kolaylaştırıcı bir belge olur, başarıya ulaştıran bir moral ve motivasyon aracı olur”.

Daha sonra, ihracat eğitiminde başarı belgesi almaya hak kazananlara belgeleri Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, Halk Eğitimi Müdürü Mehmet Kaplan, MİTSO Meclis Başkanı ve proje ortağı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, Meclis Başkan Yardımcısı Hakkı Birgi, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Mat, Yönetim Kurulu Üyesi Cuma Bozkurt, MİTSO Meclis Üyesi Tayip Çakıroğlu tarafından verildi.