MİTSO Meclisi 2010 yılı kesin gelir gider hesabını onayladı

06.08.2013 17:36

* MİTSO Meclisi, 2010 yılı kesin gelir gider hesabı, toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile onaylandı.

* Meclis toplantısında Yönetim Kurulu’nun çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Enver Tuna, MİTSO’nun AB’yu uyum sürecine uygun olduğunun belgelenmesi amacıyla akredite olması için girişim başlattıklarını söyledi.

* Tuna, MİTSO’nun da katkılarıyla gerçekleştirilecek olan Milas 2. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın aynı başarıyla gerçekleşmesi durumunda 3. yılda uluslararası bir nitelik kazanabileceğini bildirdi.

MİTSO’nun Şubat ayı olağan Meclis toplantısı yapıldı. Meclis Başkanı Reşit Özer, Başkan Yardımcıları Cemal Yüksel ve Hakkı Birgi, Yazman Üye Tayip Çakıroğlu’ndan oluşan Meclis yönetimi tarafından başlatılan toplantıda MİTSO’nun 2010 yılı kesin gelir gider hesabı, toplantıda hazır bulunan 25 üyenin oy birliği ile kabul edildi. Böylece MİTSO’nun 2010 yılı kesin gelir gider hesabı 1 milyon 982 bin 919 TL, borç ve alacak bakiyesi ise 1 milyon 627 bin 331 TL olarak onaylanarak kesinleşmiş oldu.

MİTSO Meclis toplantısında ayrıca 2011 yılı Şubat ayı kesin mizanı da toplantıda oy birliği ile kabul edildi.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna MİTSO’nun da katkılarıyla gerçekleştirilecek Milas 2. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na oda meclisi üyelerini davet etti. Tuna, bu yılki fuarın da geçen yılki başarı düzeyine erişmesi durumunda fuarın gelecek yıl uluslararası bir nitelik kazanacağını söyledi. Tuna, fuara katılacakların başvurmaları durumunda fuara katılım giderlerinin yüzde 50’sinin KOSGEB tarafından karşılanacağını söyledi.

MİTSO Meclis Başkanı Reşit Özer de çok değişik yerlerden arandıklarını ve Milas’taki fuar hakkında çok olumlu izlenimler aktarıldığını anlatarak “İş ilişkisi içinde bulunduğumuz pek çok dostumuz şu sıralar sık sık bizi arayarak fuarı soruyorlar. Övgülerde bulunuyorlar. Bu durumda Milas’taki fuarın geleceğinin çok parlak olduğu açıkça görülüyor. Bu fuara sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna odanın AB uyum sürecine uygunluğunun belgelenmesi amacıyla akredite olması için girişimlerde bulunduklarını ve kısa sürede MİTSO’nun AB standartlarına uygun bir şekilde hizmet kalitesinin mükemmel hale getirilmesinin sağlanarak “Akredite Oda” belgesi alınacağını söyledi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, MİTSO’nun, Milas Ziraat Odası, Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Bölümü ve İç Su Ürünleri Birliği ile ortaklaşa bir projeyle GEKA’ya başvuruda bulunulduğunu anlattı. Özel bir profesyonel kuruluş tarafından hazırlanan projenin yaklaşık 400 bin TL dolayında olacağını ve projenin denizdeki ve karadaki balık havuzlarında çalışanların eğitilmesi, balık ürünlerinin ülke dışına pazarlanabilmesi, tanıtım amacıyla fuarlara katılınması gibi etkinlikleri içerdiğini anlatan Tuna “Bu proje kar amaçlı bir proje olmadığından kabul edilmesinden umutluyuz. Eğitim amaçlı bu projenin yöremiz için çok yararlı bir eğitim ve tanıtım çalışması olacağını biliyoruz” diye konuştu.