MİTSO MECLİSİNE KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HAKKINDA BİLGİLENDİRME

02.04.2014 16:49

*Vergi Dairesi kayıtları terkin olan 143 MİTSO üyesinin üyeliği silindi.

*MİTSO’nun Mart ayı Meclis toplantısında meclis üyelerine e-fatura hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

* e-fatura ile kağıt kullanımı ortadan kalkacağı için ormanlardan yüzde 30 tasarruf sağlanacağı belirtildi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mart ayı olağan meclis toplantısında üyelere Kayıtlı Elektronik Posta sistemi hakkında Bosis Bilgi ve İletişim Sistemleri Ltd. Şti. yetkilisi Gürol İnan ve firma yetkilisi Oğuz Çavuşoğlu tarafından bilgilendirmede bulunuldu. Meclis toplantısında Vergi Dairesi kayıtları terkin olmuş 143 üyenin de MİTSO üyelikleri ilgili yasa ve yönetmelik gereğince oybirliği ile silindi.

MİTSO’nun Mart ayı olağan meclis toplantısı oturumu Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından açıldı. Oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu tarafından okunan odanın Şubat ayı kat’i mizan cetvelinin kayıtlara uygun olduğu, yapılan oylamada oybirliği ile kabul edildi. Daha sonra gündem gereği, Vergi Dairesi kayıtları terkin olunmuş olan üyelerin durumu görüşüldü. Bu durumda olan 143 üyenin, TOBB Kanunu’nun 10. maddesi ve Oda Muamelat Yönetmeliği’nin 14. maddesi gereğince üyeliklerinin silinmesi oybirliği ile kabul edildi.

Öte yandan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in davetiyle Milas’a gelen Türkkep – Bosis bilgi ve İletişim sistemleri Ltd. Şti. yetkilisi Gürol İnan ve firma yetkilisi Oğuz Çavuşoğlu tarafından MİTSO Meclis üyelerine elektronik fatura konusunda bilgilendirmede bulunuldu. Gürol İnan tanıtım konuşmasında elektronik belge biçiminde düzenlenen faturaların taraflar arasında dolaşımını güvenli kılan ve Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından oluşturulan bir uygulama olduğu belirtildi. Gürol İnan, elektronik faturaya geçilmesiyle birlikte fatura maliyetlerinin 10’da bire düşeceğini, faturaların birkaç saniye içinde hazırlanabileceğini, işgücünü 6’da 1’e indireceğini, arşiv alanından ve masraflarından kurtulunacağını ve kağıt tasarrufu nedeniyle ormanlara zarar vermeyeceği için doğayı korumacı bir uygulama olduğunu anlattı. Gürol İnan “e-fatura ormanlardan yüzde 30 tasarruf sağlıyor” dedi. Sunumun ardından MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ve Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, elektronik fatura konusunda bilgilendirmede bulunan Gürol İnan’a teşekkür ettiler.

Daha sonra gündem dışı söz alan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer son bir aylık çalışmalar hakkında Meclis üyelerine açıklamalarda bulundu. Reşit Özer, Milas zeytinyağının coğrafi işaret olarak patentinin alınması konusunda yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi verdi.